Ετοιμάσου γρήγορα, 4 γρήγορα look. Make-over σε 15΄

4 γρήγορα look που μπορούμε πανεύκολα να πετύχουμε σε πολύ λίγο χρόνο, με μόλις 3 προϊόντα, προκειμένου να εντυπωσιάσουμε

H Σταχτοπούτα χρειάστηκε το μαγικό ραβδάκι της νονάς της για να μεταμορφωθεί σε καλλονή μέσα σε 1΄΄. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τη ρακένδυτη πρωταγωνίστρια του παραμυθιού (αν και θα θέλαμε να έχουμε μια νονά σαν τη δική της), ωστόσο, μπορούμε να αλλάξουμε την εμφάνισή μας σε λίγα μόλις λεπτά και ένας διάσημος ειδικός στο θέμα «μακιγιάζ & μαλλιά» το επιβεβαιώνει. Είναι ευκαιρία να ακολουθήσουμε τις συμβουλές του για να εντυπωσιάσουμε, χωρίς να κάνουμε τίποτα υπερβολικό ή εκκεντρικό. Τα 4 παρακάτω look το αποδεικνύουν.

1η εκδοχή
Eyliner και κυματιστά μαλλιά

Το χτένισμα
Το πιο εύκολο χτένισμα, είτε έχουμε σγουρά, σπαστά ή ίσια μαλλιά. Απλώνουμε μια κρέμα φορμαρίσματος σε νωπά μαλλιά, κάνουμε χωρίστρα στο πλάι και πιάνουμε 3 μικρούς κότσους («κεφτεδάκια»). Στεγνώνουμε με το πιστολάκι και έπειτα λύνουμε τα μαλλιά μας. Αν χρειαστεί, χτενίζουμε ελαφριά με τα δάχτυλα. Είμαστε έτοιμες! Τέλος, ψεκάζουμε με ένα σπρέι κρατήματος.
Τip: Εναλλακτική λύση είναι να στεγνώσουμε κανονικά τα μαλλιά μας και έπειτα να χρησιμοποιήσουμε ένα χοντρό ψαλίδι σε τυχαίες τούφες, προκειμένου να πετύχουμε τον επιμελώς ατημέλητο κυματισμό των μαλλιών της φωτογραφίας.
Προϊόν-«κλειδί»
Μια κρέμα φορμαρίσματος που διευκολύνει το χτένισμα και προστατεύει την τρίχα από τη θερμότητα.

Το μακιγιάζ
Κυριολεκτικά μία πινελιά αρκεί για να τονίσει το βλέμμα μας. Το eyeliner, το σήμα-κατατεθέν της Toυίγκι, της Όντρεϊ Χέπμπορν και άλλων ιερειών του στυλ των 60s, δεν έχει πάψει στιγμή να είναι στο προσκήνιο. Αυτήν τη σεζόν, η τάση που πρωταγωνιστεί ονομάζεται «cat eye» και είναι η χοντρή γραμμή κατά μήκος της ρίζας του βλεφάρου, η οποία πλησιάζει την άκρη του φρυδιού. Κατά τα άλλα, φροντίζουμε ώστε να καμουφλάρουμε τις ατέλειές μας με concealer και make-up (προαιρετικά, για πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε και primer). Απλώνουμε ελάχιστο ρουζ στα μάγουλα. Το κραγιόν είναι περιττό· ένα διάφανο gloss ή ένα lip-balm με χρώμα ή χωρίς είναι μια χαρά.
Τip: Για να δείχνει άψογο το αποτέλεσμα, φροντίζουμε το σχήμα των φρυδιών μας. Τα αφήνουμε στο φυσικό τους μέγεθος, απομακρύνοντας τις τριχούλες που βγαίνουν από το βασικό σχήμα τους, και τέλος τους απλώνουμε τζελ. Αν πάλι είναι αραιά ή λεπτά, τα τονίζουμε με την ειδική σκιά ή με μολύβι.
Προϊόν-«κλειδί»
To eyeliner. Εκείνο μάλιστα που έχει τη μορφή στυλό είναι πιο εύχρηστο και πρακτικό.

2η εκδοχή
Ίσια μαλλιά και έντονο βλέμμα

Το χτένισμα
Αν έχουμε ίσια μαλλιά, ανήκουμε στις πιο ευνοημένες της υπόθεσης. Απλώς τα στεγνώνουμε με πιστολάκι και μια φλατ βούρτσα και για το φινίρισμα ψεκάζουμε με ένα σπρέι λάμψης. Αν πάλι έχουμε σπαστά ή σγουρά μαλλιά, θα χρειαστούμε μια μικρή προετοιμασία: Απλώνουμε σε νωπά μαλλιά αφρό για sleek look και ισιώνουμε τα μαλλιά μας με μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα κρατώντας σχεδόν κάθετα στην τούφα το πιστολάκι. Τέλος, ψεκάζουμε με ένα σπρέι κρατήματος.
Τip: Τοποθετούμε το ειδικό στόμιο στο σεσουάρ, γιατί διοχετεύει στοχευμένα τη θερμότητα και προστατεύει τα μαλλιά από το να έρθουν κατευθείαν σε επαφή με την καυτή συσκευή.
Προϊόν-«κλειδί»
Ένα σπρέι κρατήματος που προάγει τη στιλπνότητα και τη λάμψη των μαλλιών.

Το μακιγιάζ
Κάνουμε μια παραλλαγή των μαύρων smokey eyes και αντικαθιστούμε με σκιές σε γήινες αποχρώσεις. Έτσι, είναι πιο εύκολο να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, γιατί τα συγκεκριμένα χρώματα συγχωρούν τα λάθη, δηλαδή καμουφλάρονται πιο εύκολα (σε αντίθεση με τη μαύρη σκιά). Τα γήινα smokey eyes γλυκαίνουν το βλέμμα, αντί να το κάνουν επιθετικό, ταιριάζουν και σε μεγαλύτερες ηλικίες και είναι εφαρμόσιμα όλες τις ώρες της μέρας. Απλώνουμε σε όλο το πάνω βλέφαρο μια ουδέτερη σκιά και έπειτα κάνουμε το περίγραμμα με μια πιο έντονη, στο χρώμα του χαλκού ή του καφέ.
Τip: Οι πρωταγωνιστές είναι τα μάτια. Γι’ αυτό, κρατάμε τα χείλη και τα ζυγωματικά σε απαλούς τόνους. Οι αποχρώσεις που είναι κοντά στα φυσικά χρώματά μας είναι ιδανικές.
Προϊόν-«κλειδί»
Το bronzer που θα ζεστάνει τον τόνο της επιδερμίδας μας. Το εφαρμόζουμε στα ζυγωματικά, τη μύτη και το μέτωπο.

3η εκδοχή
Βουργουνδί χείλη & μπούκλες

Το χτένισμα
Είναι ένα χτένισμα που δεν χρειάζεται κόπο και γίνεται γρήγορα. Οι μπούκλες εδώ είναι πιο μεγάλες και το χτένισμα μοιάζει να έχει περισσότερη κίνηση. Πώς θα το πετύχουμε:
Τυλίγουμε τις μπροστινές τούφες σε ένα χοντρό ψαλίδι για μπούκλες και τους δίνουμε φορά προς το πρόσωπο. Αντίθετα, τα υπόλοιπα τα τυλίγουμε με ανάποδη φορά. Έπειτα, χρησιμοποιούμε το πιστολάκι στην κρύα σκάλα για να σταθεροποιήσουμε το χτένισμά μας.
Τip: Aυτό το χτένισμα δείχνει τέλειο όταν έχουμε όγκο στις ρίζες. Άρα, πριν προχωρήσουμε στο styling, απλώνουμε ένα προϊόν που ανασηκώνει τις ρίζες.
Προϊόν-«κλειδί»
Ένας αφρός που δίνει όγκο στην τρίχα και κάνει τα μαλλιά μας να δείχνουν πλούσια, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει διάρκεια στο χτένισμα.

Το μακιγιάζ
Τα σκούρα μπορντό χείλη έγιναν πολύ της μόδας τη δεκαετία του ’90 με το grunge κίνημα και αργότερα με το gothic. Ναι, το χρώμα είναι έντονο, αλλά είναι η πιο καυτή τάση της σεζόν και, παραδόξως, μόνο με τη συνοδεία μιας μάσκαρα. Το κόλπο για να μπορεί να φορεθεί και κατά τη διάρκεια της ημέρας και να δείχνει σαγηνευτικό είναι το λαμπερό φινίρισμα. Συνεπώς, μετά το κραγιόν, απλώνουμε ένα διάφανο gloss.
Τip: Αυτό το look κάνει τα λεπτά χείλη ακόμα πιο λεπτά. Για να τα κάνουμε να δείχνουν μεγαλύτερα, σχεδιάζουμε ελαφρώς μεγαλύτερο το περίγραμμα των χειλιών μας με ένα μολύβι στο χρώμα του δέρματος και έπειτα απλώνουμε το κραγιόν.
Προϊόν-«κλειδί»
Ένα ενυδατικό κραγιόν με στοιχεία λάμψης.

4η εκδοχή
Μοντέρνα αλογοουρά και κόκκινα χείλη

Το χτένισμα
Βολικό και γρήγορο. Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις και σε κάθε τύπο μαλλιών και αναδεικνύει τη δομή του προσώπου. Η χαμηλή αλογοουρά είναι πολύ απλή, ωστόσο μπορούμε να δοκιμάσουμε την πιο σοφιστικέ εκδοχή της κάνοντας μια πλάγια χωρίστρα. «Αυτή η ασήμαντη κίνηση μπορεί να κάνει πιο θηλυκό και μοντέρνο το αποτέλεσμα, όπως είδαμε και στις πασαρέλες του Lanvin», αναφέρει ο διάσημος make-up artist και hair stylist Γιάννης Μαρκετάκης.
Τip: Kάνουμε τη χωρίστρα στο ύψος του τόξου, δηλαδή του ανώτερου σημείου της καμπύλης του φρυδιού.
Προϊόν-«κλειδί»
Ένας ορός κατά του φριζαρίσματος. Τον απλώνουμε από τις ρίζες μέχρι το ύψος των αυτιών, σε νωπά προς στεγνά μαλλιά, και έπειτα στεγνώνουμε με μια φλατ βούρτσα και πιστολάκι.

Tο μακιγιάζ
Πρωταγωνιστής εδώ είναι το κόκκινο κραγιόν. Τελεία. Και πριν βιαστούμε να το απορρίψουμε, νομίζοντας ότι δεν μας ταιριάζει, λαμβάνουμε υπόψη μας τα εξής: α) Το καθαρό κόκκινο ταιριάζει σε κάθε τόνο επιδερμίδας και β) είναι διαχρονικό και σέξι. Ωστόσο, αποφεύγουμε να τονίσουμε κάποιο άλλο χαρακτηριστικό μας, για να μη δείχνει υπερβολικό το αποτέλεσμα. Έτσι, προτιμάμε μια ουδέτερη σκιά στα βλέφαρα (μπεζ, απαλό ροζ, ανοιχτό καφέ, γκρι απαλό), μάσκαρα για μήκος και όγκο, και ρουζ στα μάγουλα.
Τip: Για να είμαστε σίγουρες ότι η απόχρωση του κραγιόν μας ταιριάζει με το ρουζ, μπορούμε απλά να κάνουμε 2 βούλες με αυτό στα μάγουλά μας και να το απλώσουμε. Σε περίπτωση που είναι πιο έντονο από όσο θέλουμε, απλώνουμε μια διάφανη πούδρα από πάνω.

Προϊόν-«κλειδί»
Το κόκκινο κραγιόν, φυσικά, και μια μάσκαρα που δίνει εντυπωσιακό όγκο και καμπύλη στις βλεφαρίδες.