Αν και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν έχει σημασία το τι ώρα παίρνει κάποιος βιταμίνες, σημειώνουν, ωστόσο, ότι είναι σημαντικό να μην τις παίρνει με άδειο στομάχι, και μάλιστα, καλό θα ήταν να έχει φάει κάτι που να περιέχει λίπος.
Αν και υπάρχουν βιταμίνες που διαλύονται στο νερό και μπορούν να απορροφηθούν από τον οργανισμό είτε ληφθούν με γεμάτο είτε με άδειο στομάχι (τέτοια είναι η περίπτωση των βιταμινών του συμπλέγματος Β και της βιταμίνης C), πολλές είναι λιποδιαλυτές.
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι βιταμίνες Α, D, Ε και Κ, οι οποίες απορροφώνται καλύτερα όταν λαμβάνονται μαζί με λίγο λίπος.
Η βήτα-καρωτίνη, η οποία ανήκει στην οικογένεια των καρωτινοειδών και αποτελεί πρόδρομο βιταμίνη της Α, επίσης απορροφάται καλύτερα όταν καταναλώνεται μαζί με λίπος. Το ίδιο και τα άλλα καρωτινοειδή, τα οποία χρησιμοποιούνται ως διατροφικά συμπληρώματα, όπως η λυκοπένη, η λουτεΐνη, η ζεαξανθίνη, η ασταξανθίνη και η φουκοξανθίνη.
Πολλά ιχνοστοιχεία επίσης καλό είναι να λαμβάνονται με γεμάτο στομάχι.
Η ικανότητα απορρόφησης του ανθρακικού ασβεστίου είναι μειωμένη με άδειο στομάχι, αλλά αυξάνεται κατακόρυφα όταν λαμβάνεται μαζί με φαγητό.
Το κιτρικό ασβέστιο μπορεί να ληφθεί με άδειο στομάχι.
Ο σίδηρος απορροφάται καλύτερα με άδειο στομάχι, αλλά επειδή μπορεί να δημιουργήσει στομαχική διαταραχή, συνήθως συνιστάται η λήψη του με μικρή ποσότητα τροφής.
Σημειώνεται τέλος ότι είναι σημαντικό πριν πάρετε τις βιταμίνες σας, να συμβουλεύεστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.