Πρωτοποριακή μέθοδος αντιγήρανσης, «διαβάζει» το DNA μας

Μία πρωτοποριακή μέθοδο που θεωρείται ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει στον τομέα της αντιγήρανσης, δημιούργησε ο Ελληνοκύπριος επιστήμονας και εφευρέτης Κρις Τουμάζου.

Η νέα μέθοδος αναμένεται να φέρει επανάσταση στον τομέα της αντιγήρανσης, καθώς προσαρμόζει την αντιγηραντική θεραπεία του δέρματος στο DNA κάθε ατόμου.

Αναλυτικότερα, η νέου τύπου εξατομικευμένη θεραπεία βασίζεται σε ένα «τσιπάκι», το οποίο επιτρέπει στους δημιουργούς του προϊόντος να αναλύουν -με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή- δείγμα από το γενετικό υλικό του ατόμου μέσα σε μόλις 30 λεπτά.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να ανακαλύψουν πόσο γρήγορα το σώμα διασπά το κολλαγόνο (την ζωτική πρωτεΐνη που, μεταξύ άλλων, διατηρεί φρέσκο το δέρμα), καθώς και το επίπεδο των αντιοξειδωτικών ουσιών στον οργανισμό (οι οποίες προστατεύουν από την καταστροφική δράση των ελεύθερων ριζών).

Διαθέτοντας τις παραπάνω πληροφορίες, είναι δυνατή η γρήγορη παρασκευή ενός ορού ή μιας κρέμας με τη σωστή ποσότητα κολλαγόνου και αντιοξειδωτικών για κάθε γυναίκα.

Οι κλινικές δοκιμές για περίοδο 18 μηνών, που έγιναν σε μια κλινική στο κεντρικό Λονδίνο, δείχνουν ότι το προϊόν με την ονομασία Geneu μειώνει τις ρυτίδες και άλλες φθορές του δέρματος έως 30% μέσα σε 12 εβδομάδες.

Το Geneu μπορεί, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, να φέρει επανάσταση στον τρόπο που γίνεται η προστασία του δέρματος και η θεραπεία της αντιγήρανσης, εξειδικεύοντάς την ανάλογα με το γενετικό «προφίλ» κάθε ανθρώπου.

Όπως δήλωσε ο Ελληνοκύπριος επιστήμονας, το προϊόν του είναι κατάλληλο για «κυρίες που δεν έχουν καταφύγει στο μπότοξ» (μια θεραπεία τεσσάρων εβδομάδων με το Geneu κοστίζει περίπου 750 ευρώ).