Τύποι ανδρών που…. οδηγούν σε λάθος σχέσεις

Πολλές είναι οι φορές που οι γυναίκες παραπονιούνται για τις σχέσεις τους …. μα πάντα λένε πέφτω στο λάθος άντρα !!!! πάντα το ίδιο ! Μήπως, όμως πίσω από αυτό το παράπονο κρύβεται μια ουσιαστικά λάθος επιλογή; Μήπως δεν είναι σωστά τα κριτήρια επιλογής συντρόφου; Τα δείγματα είναι πάντα φανερά, απλά ορισμένες φορές η ανάγκη μας να δημιουργήσουμε σχέση μάς κάνει να εθελοτυφλούμε…
Κόκκινο φως και … φεύγουμε, λοιπόν κορίτσια … αν συναντήσουμε σε ραντεβού κάποιον από τους παρακάτω τύπους αντρών ….**

Ο Πονηρός – Ραντεβουδάκιας
Είναι πονηρός και αναποφάσιστος … του αρέσει ιδιαίτερα η έρευνα αγοράς και σε κουράζει μέχρι να καταλήξει σε μια απόφαση. Είναι συχνά ένας ‘ραντεβουδάκιας’ ο οποίος υπολογίζει την αξία κάθε επιλογής και τη συγκρίνει με τις άλλες. Είναι εκείνος που θα βγει μαζί σου 2-3 εβδομάδες και θα ξαναεμφανιστεί μήνες αργότερα θέλοντας να ξαναβγεί μαζί σου … και θα σου πει ότι έβγαινε με άλλες και καμία δε συγκρίνεται μαζί σου…..

Ο Φουμαδόρος – Ψεύτης
Σου λέει ό,τι θες να ακούσεις αλλά δεν εννοεί τίποτα…. « μα και βέβαια θέλω να ζήσουμε μαζί, αρκεί πρώτα να στρώσει η δουλειά μου ή να πάρω το πτυχίο μου κτλ» Συνεχώς αναβάλλει κάποια πράγματα, μέχρι να έρθει η ιδανική στιγμή που δεν έρχεται ποτέ!

Ο τσιγκούνης
Διαρκώς παραπονιέται για τα χρήματα, πόσο ακριβά είναι όλα ….αν τον παρατηρήσεις θα καταλάβεις ότι η δυσφορία που νιώθει για τα χρήματα που ξοδεύετε μαζί, είναι και δυστοκία συναισθημάτων και θα διαποτιστούν και άλλες πτυχές της σχέσης σας.

Ο πηδηματάκιας
Η μια στις τρεις λέξεις αυτού είναι το σεξ … από το πρώτο ραντεβού και με τη πρώτη ευκαιρία θα ρωτήσει αδιάκριτες ερωτήσεις για τη σεξουαλική σου ζωή … δεν είναι σεξυ λοιπόν απλώς είσαι ένα ακόμη κρεβάτι που επιδιώκει. Είσαι απλά αναλώσιμη

Ο μισογύνης
Έχει απαίσια σχέση με την πρώην γυναίκα του, τη μητέρα του, τη φιλενάδα του. Τις περιγράφει ως τρελές, ανισόρροπες, καταθλιπτικές ή και σκύλες. Δεν έχει φίλες. Συμπεριφέρεται υποτιμητικά στις γυναίκες υπαλλήλους του …. Δεν πρόκειται να κάνει έρωτα μαζί σου … θα σε «πηδήξει» κυριολεκτικά και συναισθηματικά.

Ο γλεντζές
Νυχτοπερπατάει και δε ξυπνάει ποτέ πρωί. Είναι αγαπητός στους φίλους του. Καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και συχνά κερνάει. Ο τύπος αυτός δεν παίρνει τη ζωή στα σοβαρά, άρα ούτε και εσένα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ενταχθεί στις υποχρεώσεις σχέσης – γάμου.

Ο ακατανόητος
Λέει συχνά διφορούμενες φιλοφρονήσεις.
“Πολύ όμορφο αυτό το φόρεμα … λες να το έχουν και σε κόκκινο? “
“Σταμάτησες τη δίαιτα; δε νομίζω να ζητήσεις επιδόρπιο .. “
“Αγάπη μου …μιλάς δυνατά “
Με αυτά τα σχόλια θα προσπαθήσει να σε πείσει ότι το κάνεις για δικό σου καλό, ότι σε βοηθάει να γίνεις καλύτερη… θα καταλήξεις, όμως, εξουθενωμένη από τα σχόλια του και αηδιασμένη μαζί του. Ο άντρας αυτός είτε έχει εμμονή με τη τελειότητα είτε είναι εξαιρετικά ανασφαλής και προσπαθεί να μειώσει τους άλλους για να αισθανθεί ανώτερος. Είναι σίγουρο ότι θα ρίξει την αυτοπεποίθηση σου.

Ο .. βαριά θεραπευμένος
Θα σου αποκαλύψει αρκετά νωρίς ότι παίρνει αντικαταθλιπτικά και «απατά» τον θεραπευτή που βλέπει τρεις φορές την εβδομάδα με έναν άλλο θεραπευτή. Διαβάζει συνεχώς βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά συνεχίζει να είναι μπερδεμένος. Προσπαθεί από εσένα να γίνει… καλά. Άδικη προσπάθεια. Σου μιλάει συνεχώς για τα παιδικά του τραύματα… όλα στη ζωή του πάνε χάλια…. Καλό λοιπόν θα ήταν να το ξαναπροσπαθήσετε, όταν θα έχει κλείσει τις πληγές του.

Ο επιπόλαιος
Ακυρώνει τελευταία στιγμή τα σχέδια σας, τα ταξίδια ή τα ραντεβού σας με δικαιολογίες ότι κάτι σοβαρό συνέβη τελευταία στιγμή . Είναι κλασική περίπτωση της συμφέρουσας προσφοράς… Μπορεί να έχει κανονίσει δύο ή τρία ραντεβού το ίδιο βράδυ και επιλέγει το καλύτερο…

Ο σχολαστικός
Το καλό είναι ότι είναι συνεπής. Το κακό είναι ότι δε σε συγχωρεί εάν δεν είσαι εσύ. Είναι μανιακός με τον έλεγχο… φαίνεται από τον τρόπο που θα καθίσει στο εστιατόριο , πώς θα τακτοποιήσει τα μαχαιροπίρουνα του, πόσες φορές θα αλλάξει τραπέζι ή καρέκλα, μπορεί να σου χαρίσει κινητό … για να σε βρίσκει παντού….

Κορίτσια … φύγετε λοιπόν από τους παραπάνω “τύπους”, αν επιθυμείτε να δημιουργήσετε μια αληθινή σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αγάπης….. και προχωρήστε με θετική διάθεση τη ζωή σας μέχρι να γνωρίσετε κάποιον που να ενδιαφέρεται για εσάς και να έχετε κοινούς στόχους ζωής και κοινή ποιότητα συμπεριφοράς.
***Πηγή: Harvey Steve with Millner Denene, “Act like a Lady, Think as a Man”

Γκρέις Χατζίκου
Life Coaching, Συμβουλος Ψυχικής Υγείας
Αυτογνωσία – Διαχείριση Σχέσεων
ΜΑ City University