Αδυνάτισμα με το… ρολόι, για να διώξετε τα περιττά κιλά χωρίς στερήσεις!

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, το να χάσουμε γρήγορα τα περιττά κιλά, χωρίς στερήσεις, δεν είναι κάτι ανέφικτο, καθώς το μόνο που χρειάζεται για να το πετύχουμε είναι ο σωστός προγραμματισμός των γευμάτων μας.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με νέα μελέτη, υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο εντός του οποίου πρέπει να καταναλώνουμε όλες τις θερμίδες της ημέρας, το οποίο ορίζεται στις οχτώ ώρες.

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Salk της Καλιφόρνια, οι οποίοι πραγματοποιήσαν τη σχετική έρευνα, περιορίζοντας τα γεύματά μας εντός οχτώ ωρών, θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από το επιπρόσθετο βάρος και ταυτόχρονα να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Οι καλές ειδήσεις συνεχίζονται, αφού οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν έχει καμία σημασία αν καταναλώνουμε λιπαρά και ζάχαρη, καθώς ο σωστός προγραμματισμός εξαλείφει τις αρνητικές συνέπειες της ανθυγιεινής διατροφής!

Τα νέα ευρήματα βασίζονται στη θεωρία ότι ο αυστηρός προγραμματισμός των γευμάτων δίνει στο σώμα μας το απαραίτητο χρονικό περιθώριο να «προβλέψει» πότε θα έρθει το επόμενο γεύμα και επομένως να προετοιμαστεί κατάλληλα για να κάψει τις θερμίδες.

Στο πλαίσιο του σχετικού πειράματος, παρατηρήθηκε ότι τα ποντίκια που κατανάλωναν το σύνολο των ημερήσιων θερμίδων σε διάστημα οχτώ ωρών ήταν πιο αδύνατα αλλά και πιο υγιή, σε σύγκριση με ποντίκια που κατανάλωναν ακριβώς τον ίδιο αριθμό θερμίδων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι οι ερευνητές σημείωσαν ότι παρατηρήθηκαν θετικά αποτελέσματα, ακόμη κι όταν επιτρεπόταν στα ποντίκια να κάνουν «ζαβολιές» και να τρώνε δίχως μέτρο κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου!