Πώς να αποφύγετε το κρυολόγημα και τη γρίπη στο παρά πέντε

Αν τα πρώτα, ενοχλητικά σημάδια κρυολογήματος ή γρίπης έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, πρέπει να γνωρίζετε ότι η επιδείνωσή τους δεν αποτελεί μονόδρομο!

Έτσι, ακόμα και αν ο λαιμός σας έχει αρχίσει να σας ενοχλεί, βήχετε ή φτερνίζεστε, υπάρχει ακόμα χρόνος να την… σκαπουλάρετε και να αποφύγετε την περιττή ταλαιπωρία, αρκεί να ακολουθήστε μερικές μικρές συμβουλές!

Φάτε μια κοτόσουπα

Το γνωστό «γιατροσόφι» έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο βάθος των χρόνων! Μια ουσία που αναδεικνύεται από τη διαδικασία βρασμού του κοτόπουλου, η καρνοσίνη, ενισχύει το ανοσοποιητικό κι έτσι βοηθά στην ταχύτερη καταπολέμηση ενός παθογόνου μικροοργανισμού. Δεδομένου ότι η κοτόσουπα περιέχει και αρκετά λαχανικά, ενισχύεται περαιτέρω το ανοσοποιητικό με πολύτιμες βιταμίνες.

Πάρτε συμπλήρωμα ψευδαργύρου

Ο ψευδάργυρος βοηθάει στο να περιοριστεί η διάρκεια των συμπτωμάτων, ενώ έχει παρατηρηθεί ότι η συστηματική λήψη του συμπληρώματος μειώνει το συνολικό αριθμό των επεισοδίων κρυολογήματος σε ετήσια βάση. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ψευδάργυρος αναστέλλει την αναπαραγωγή του ρινοϊού, του ιού που ευθύνεται για τα περισσότερα κρούσματα κρυολογήματος.

Κοιμηθείτε καλά!

Οι επαρκείς ώρες ύπνου αλλά και η καλή ποιότητα ύπνου, μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τη γρίπη και το κρυολόγημα. Αυτό συμβαίνει επειδή κατά τη διάρκεια του ύπνου το ανοσοποιητικό απελευθερώνει κυτοκίνες, που είναι πρωτεΐνες που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων.

Πάρτε βιταμίνη C

Η βιταμίνη C αν και δεν παρέχει πλήρη προστασία από τη γρίπη και το κρυολόγημα, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη διάρκεια των ενοχλητικών συμπτωμάτων.