Τα ελιξίρια της νεότητας στο πιάτο σας!

Είναι πλέον γνωστό ότι η σωστή διατροφή μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα στον οργανισμό μας, αλλά και στην εμφάνισή μας.
Έτσι, με την κατάλληλη διατροφή μπορείτε να διατηρήσετε τη νεότητά σας, χωρίς τη χρήση χημικών παρασκευασμάτων του εμπορίου.

Δείτε πέντε τροφές με σημαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες:

Μπρόκολο: περιέχει φυτοθρεπτικές ουσίες που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό πολεμώντας κατά την εμφάνιση των ρυτίδων και ως εκ τούτου ενδείκνυται για αντιγηραντική περιποίηση, και κατανάλωση χωρίς μέτρο!

Μύρτιλο:
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της νεότητας, κρατάει το μυαλό σε εγρήγορση, ενδυναμώνει τη μνήμη, και εμποδίζει την εμφάνιση των ρυτίδων, βοηθώντας στην ανθεκτικότητα των αγγείων.

Αβοκάντο:
η φλούδα του είναι πλούσια σε βιταμίνες Β και Ε και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που είναι πολύ θρεπτικά στοιχεία για την επιδερμίδα. Περιέχει επίσης βιταμίνη C, η οποία είναι καταλυτική για την παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό.

Σκόρδο: το σκόρδο είναι πλούσιο σε αλλισίνη και Diallyl disulfide, οι οποίες είναι δύο ουσίες θρεπτικές που δρουν σαν φυσικά αντιοξειδωτικά και αντι-φλεγμονώδη και ρυθμίζουν την καρδιακή δραστηριότητα, ενώ μειώνουν και τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στον οργανισμό. Περιέχει ακόμα πολυφαινόλες που ενυδατώνουν και προστατεύουν την επιδερμίδα από εξωτερικούς παράγοντες.

Σκουμπρί: ψάρι πλούσιο σε ωμέγα 3, μας προμηθεύει με λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες απαραίτητες για την αναδόμηση των κυττάρων της επιδερμίδας, ρυθμίζοντας ακόμα την καρδιακή λειτουργία.