Ήπιατε πολύ χτες βράδυ; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Ήπιατε πολύ χθες βράδυ και η καινούργια μέρα σας βρήκε να… μοιάζετε με τον κύριο της φωτογραφίας; Μην πανικοβάλλεστε γιατί για όλα υπάρχει λύση!

Όσο περνάνε τα χρόνια, τα μερικά ποτήρια παραπάνω αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ, γίνονται οι… κουραστικοί συνοδοιπόροι της επόμενης ημέρας, προξενώντας πονοκέφαλο αλλά και γενικότερη ανικανότητα να εκπληρώσουμε σωστά πληθώρα λειτουργειών.

Διαβάστε μερικές απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε το γνωστό «hangover»:

Νερό: Η κατανάλωση αλκοόλ αντικαθιστά το νερό που βρίσκεται στα κύτταρά μας και αυτό μας προκαλεί τους πονοκεφάλους και την διαρκή αίσθηση δίψας που έχουμε. Γι’ αυτό καταναλώστε, όσο πιο πολύ νερό μπορείτε μέχρι να κοιμηθείτε, ενώ μια καλή συμβουλή είναι να συνοδεύετε με νερό το ποτό σας, ώστε να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Καφές: Γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή των… ξενύχτηδων, ο καφές περιέχει ουσίες που περιορίζουν τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, στην οποία οφείλεται το hangover.

Λεμόνι: Το λεμόνι βοηθά τον οργανισμό να χωνεύει γρηγορότερα και άρα το συκώτι να μεταβολίζει με μεγαλύτερη ταχύτητα το αλκοόλ. Στύψτε μισό λεμόνι και καταναλώστε το είτε με χλιαρό νερό ή με δύο κουταλάκια σόδα.