Αντιμετώπισε τον πονόλαιμο μην ταλαιπωρείσαι

Σε πρόσφατη διπλή τυφλή κλινική μελέτη με την συμμετοχή 310 ασθενών αξιολογήθηκε η αναλγητική δράση των φαρμακευτικών σκευασμάτων Strepsils που περιέχουν αμυλμετακρεσόλη (AMC) και 2,4 διχλωροβενζυλική αλκοόλη (DCBAls) έναντι placebo.
Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι ασθενείς που ελάμβαναν Strepsils παρουσίασαν σημαντική βελτίωση τόσο στον πόνο όσο και σε άλλες λειτουργικές παραμέτρους όπως η δυσκολια στην κατάποση και υπερείχαν σημαντικά έναντι του εικονικού φαρμάκου ( μη φαρμακευτικές παστίλιες) σε όλη την διάρκεια της μελέτης.
Συγκεκριμένα το 66% των ασθενών που έλαβε Strepsils παρουσίασε μείωση του πόνου στα πρώτα 5 λεπτά από την λήψη του φαρμάκου έναντι μόλις 16% αυτών που ελάμβαναν εικονικό φάρμακο. Επίσης το 65% των ασθενων με Strepsils δηλώνει διάρκεια αναλγησίας έως και 2 ώρες έναντι 26% αυτών που έλαβαν μη φαρμακευτικές παστίλιες.
Οι ασθενείς παρουσίασαν διευκόλυνση στην κατάποση διευκολύνοντας έτσι την καθημερινότητα τους. Για το λόγο αυτό, η λήψη παστίλιων με AMC/DCBA (Strepsils) θα πρέπει να θεωρείται ως η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του πονόλαιμου σε περιπτώσεις που τα αντιβιοτικά δεν είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία.
Με άλλα λόγια, οι παστίλιες με AMC/DCBA (Strepsils®) αποτελούν μία βολική, αποτελεσματική και πολύτιμη θεραπευτική προσέγγιση για ασθενείς με πονόλαιμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά μέσο όρο, ένας ενήλικας θα υποφέρει από πονόλαιμο 2-3 φορές το χρόνο, με τα παιδιά να είναι επιρρεπή σε συχνότερα επεισόδια πονόλαιμου από τους ενήλικες1, λόγω της ανωριμότητας του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Ο οξύς πονόλαιμος είναι από τα πιο συχνά παράπονα που συσχετίζονται με τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.