3 βήματα για να αντιμετωπιστεί άμεσα η κυτταρίτιδα

Όσο το καλοκαίρι πλησιάζει ο προβληματισμός πολλών γυναικών για την όψη φλοιού πορτοκαλιού γίνεται όλο και πιο έντονος. Η αλήθεια είναι πως η προσπάθεια για την… εξουδετέρωση της κυτταρίτιδας πρέπει να γίνεται ολόκληρο  το χρόνο και όχι πριν από τους καλοκαιρινούς μήνες. Επειδή όμως ποτέ δεν είναι αργά μπορούμε ακόμα και την τελευταία στιγμή με σωστές κινήσεις να την αντιμετωπίσουμε.

Άθληση: η κυτταρίτιδα έχει έναν θανάσιμο εχθρό: την άθληση! Εντάξτε στο πρόγραμμα σας τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα την σωματική άσκηση, όπως γρήγορο τρέξιμο και έντονο βάδισμα, ποδήλατο και βάρη.

Μασάζ: Το μασάζ στην προβληματική περιοχή ενισχύει την κυκλοφορία και διεγείρει τα νεύρα που τροφοδοτούν με αίμα τα εσωτερικά όργανα. Μπορείτε μόνες σας να κάνετε μασάζ στα επίμαχα σημεία απλώνοντας την κρέμα κατά της κυτταρίτιδας με κινήσεις κυκλικές. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εξειδικευμένες κρέμες βοηθούν αλλά δεν κάνουν θαύματα οπότε δεν θα πρέπει να τις βλέπετε σαν την απόλυτη λύση.

Διατροφή: Μειώστε τις λιπαρές τροφές. Βάλτε στο πιάτο σας τροφές πλούσιες σε λιπαρά οξέα omega 3 και 6. Προσθέστε στη διατροφή σας το ψάρι. Μην ξεχνάτε τις τροφές που έχουν αντιοξειδωτικές ουσίες δηλαδή βιταμίνες A, (γλυκοπατάτα, καρότο, πεπόνι,) C (πορτοκάλι, κόκκινη πιπεριά, ακτινίδιο) και E (αμύγδαλα, σπανάκι μπρόκολο).

Θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας πως είναι μύθος ότι η κυτταρίτιδα οφείλεται σε τοξίνες που βρίσκονται στον καφέ και στην κακή διατροφή. Από την άλλη όμως είναι πραγματικότητα πως η ανθυγιεινή διατροφή, το κάπνισμα και η καθιστική ζωή κάνουν το πρόβλημα χειρότερο.