Πώς να επιλέξουμε τη σωστή απόχρωση στο ρουζ

Κάθε γυναικείο νεσεσέρ περιέχει σίγουρα ρουζ, αφού κάνει το δέρμα μας να δείχνει νεανικό και υγειές. Πως όμως θα επιλέξουμε τη σωστή απόχρωση; Το φυσικό αποτέλεσμα στο πρόσωπο μας είναι αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας μπαίνοντας στη διαδικασία να επιλέξουμε απόχρωση. Αν έχουμε ανοικτό τύπο δέρματος τότε θα πρέπει η επιλογή μας να είναι ανάμεσα σε ροζ ή σομόν αποχρώσεις αν πάλι έχουμε σκούρο επιλέγουμε καφέ ή κόκκινες.

Που θα πρέπει να δοκιμάζουμε όμως την εκάστοτε απόχρωση πριν καταλήξουμε στη σωστή; Οι περισσότερες από εμάς τεστάρουμε το χρώμα στο επάνω μέρος του χεριού μας από την πλευρά που βρίσκονται τα νύχια. Αυτό είναι και το λάθος μας, αφού ο σωστός τρόπος, σύμφωνα με τους make up artists, είναι η δοκιμή αυτή να γίνεται στο εσωτερικό της παλάμης. Όταν τοποθετήσουμε εκεί την εκάστοτε απόχρωση θα πρέπει να τη συγκρίνουμε με το χρώμα που έχουν οι άκρες των δακτύλων μας, γιατί εκεί το χρώμα είναι το πιο κοντινό σε αυτό που έχουν  τα μάγουλα μας.

Επιπλέον θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η επιλογή είναι σημαντική όχι μόνο ως προς την απόχρωση αλλά και ως προς την υφή του ρουζ. Αν επιλέξουμε την κρεμώδη υφή  θα πρέπει να έχουμε την ικανότητα να απλώνουμε το ρουζ στο πρόσωπο μας με τα δάχτυλα μας και αν κάτι δεν πάει καλά να το διορθώνουμε με ένα συγκεκριμένου τύπου πινέλο . Από την άλλη αν επιλέξουμε ρουζ σε μορφή σκόνης καλό θα ήταν να φυσάμε ή να τινάζουμε το πινέλο πριν το ακουμπήσουμε στο πρόσωπο μας. Αν παρόλα αυτά, και στις δύο περιπτώσεις, έχουμε βάλει υπερβολικό ρουζ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να περάσουμε προσεκτικά από επάνω μία διάφανη πούδρα.