Τα μυστικά των διαιτολόγων για τα κιλά των διακοπών

Μετά από μερικές χαλαρές μέρες διακοπών ακόμα και οι διατροφολόγοι μπορεί να επιστρέψουν με ένα-δυο κιλάκια παραπάνω. Δες τι κάνουν για να επιστρέψουν στα παλιά κιλά τους. Τρεις κορυφαίες διατροφολόγοι παγκοσμίως αποκάλυψαν τι κάνουν όταν θέλουν οι ίδιες να χάσουν κιλά.

“Όταν θέλω να χάσω κιλά, φροντίζω να τρώω αρκετή πρωτεϊνη-περίπου 30 γρ.- ειδικά στο πρωινό μου. Οι περισσότεροι δεν συνηθίζουμε να τρώμε πολύ πρωτεϊνη στο πρωινό, προτιμούμε τους υδατάνθρακες και αυτό δεν βοηθά όταν θέλεις να χάσεις βάρος. Τα αυγά είναι τέλεια με μερικά λαχανικά και λίγη μοτσαρέλα. Πρόσθεσε και μερικά berries και το πρωινό σου είναι έτοιμο”, λέει η διατροφολόγος Angela Lemond.

“Τρώω πολλούς ξηρούς καρπούς, πίνω ντοματοχυμό, τρώω popcorn και πίνω άφθονο πράσινο τσάι. Τρώω επίσης γιαούρτι με φρούτα και ξηρούς καρπούς για πρωινό, σαλάτες για μεσημεριανό κα πίνω ένα τσάι με κάποια γλυκαντική ουσία χαμηλών θερμίδων αντί να φάω επιδόρπιο. Η μόνη μου παρασπονδία είναι ένα ποτήρι κρασί με το βραδινό”, λέει η Kathleen Zelman.

“Aντικαθιστώ το frozen yogurt των διακοπών με φρούτα και ετοιμάζω πολύ απλά φαγητά, χωρίς σάλτσες ή λάδια. Βάζω πολλά μπαχαρικά και βότανα στα φαγητά μου. Επίσης κόβω το ψωμί και άλλους παρόμοιους επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Αντιθέτως τρώω φυστικοβούτυρο με μήλο και ψητά λαχανικά με λιωμένο τυρί από πάνω”, λέει η Marie Spano, φανατική του σωστού detox και της απεξάρτησης από τη ζάχαρη.