DIY: Ανανεώστε την επιδερμίδα σας με μία απλή μάσκα προσώπου!

Και επειδή το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του έχουμε βρει για εσάς μία υπέροχη σπιτική μάσκα με βάση το ροδάκινο για να ανανεώσετε και να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας. Τα ροδάκινα αυτή την περίοδο βρίσκονται σε αφθονία, οπότε τι καλύτερο από το να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τη δική σας φυσική μάσκα προσώπου. Τα ροδάκινα είναι γνωστό πως περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυλλικού οξέος (που συμβάλει στην αναδημιουργία των στρωμάτων του δέρματος), λουτεΐνης (που βοηθάει την ελαστικότητα του δέρματος), καλίου (ενυδατώνει) και βιταμίνης Ε (ένα από τα πιο ευεργετικά έλαια στη θεραπεία του δέρματος, που είναι εξαιρετικά υψηλή σε αντι-οξειδωτικά).

Είναι, επίσης, μια φανταστική πηγή άλφα-υδροξυ οξέων, τα οποία είναι ήπια απολεπιστικά και επιταχύνουν την ανανέωση των κυττάρων.

Το δεύτερο συστατικό της μάσκας αυτής είναι τα μήλα. Τα μήλα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β (βοηθάει στη μείωση των κηλίδων) και C (η οποία επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης). Περιέχουν, επίσης, μηλικό οξύ που βοηθάει το δέρμα να απορροφήσει αυτές τις βιταμίνες, καθώς και να φωτίσει την επιδερμίδα.

Ροδάκινο, μήλο + μοσχοκάρυδο είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτή την επανορθωτική μάσκα!

Συστατικά

1/4 ώριμο, απαλό ροδάκινο
1/4 ενός μήλου
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Προετοιμασία

Λιώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι τα κομμάτια να διαλυθούν. Απλώστε στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε επάνω για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε με ένα ζεστό πλύσιμο.