Γιατί πρέπει να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το θέμα σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί ταμπού. Μάλιστα, εάν δεν συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι ή εάν ο γυναικολόγος σας δεν σας έχει πει το αντίθετο, το σεξ στην εγκυμοσύνη ενδείκνυται ανεπιφύλακτα. Το μεγαλύτερο εμπόδιο που ίσως συναντήσετε είναι η ψυχολογία σας κατά την περίοδο αυτή της κύησης επειδή κυριολεκτικά οι ορμόνες σας τρελαίνονται με αποτέλεσμα να αισθάνεστε μεγάλες μεταβολές στην επιθυμία σας για σεξ. Στην περίπτωση, όμως, που η επιθυμία σας είναι έντονη τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην το κάνετε. Αντίθετα υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει!

  1. Ενδυναμώνεται του δεσμούς με το σύντροφό σας: Ο ερχομός ενός μωρού μπορεί να φέρει πιο κοντά το ζευγάρι , αλλά, μπορεί και να το απομακρύνει. Πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης νιώθουν την ανάγκη να ασχολούνται μόνο με τον εαυτό τους και το μωρό που μεγαλώνει μέσα τους με αποτέλεσμα οι σύντροφοί τους να νιώθουν παραμελημένοι. Ποιος είναι, λοιπόν, ο καλύτερος τρόπος για να νιώσετε ξανά το πάθος και την αγάπη σας να αναζωπυρώνεται; Tο σεξ!
  2. Ο οργασμός σας χαλαρώνει: Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης εκκρίνεται οξυτοκίνη, η ορμόνη που παράγει ενδορφίνες, οι οποίες ευθύνονται για το αίσθημα της ευτυχίας, της χαράς και της γαλήνης.
  3. Το σεξ θα πάρει άλλη διάσταση: Πέρα από τις καινούριες στάσεις που θα ανακαλύψετε με το σύντροφό σας εξαιτίας της διαφορετικής σωματικής διάπλασης σας, το σεξ θα γίνει πιο έντονο και μαζί με αυτό και οι οργασμοί σας. Αυτό συμβαίνει επειδή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, η πίεση του αίματος στην ηβική περιοχή αυξάνεται με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ευχαρίστηση και ο αισθησιασμός.