Βότανα και μπαχαρικά: σύμμαχοι για γερό ανοσοποιητικό

Η φύση μας έχει χαρίσει όλα τα εφόδια που χρειαζόμαστε για ένα γερό ανοσοποιητικό! Βότανα και μπαχαρικά έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια τόσο για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, όσο και στην κουζίνα. Μαγειρεύοντας με φρέσκα ή αποξηραμένα αρωματικά φυτά και πολλά μπαχαρικά μπορείτε να ενισχύσετε την άμυνά σας. Όπως λέγεται η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση! Γι” αυτό ενισχύστε την κουζίνα σας με τα παρακάτω τρία μπαχαρικά – βότανα, αν φυσικά δεν το έχετε κάνει ήδη…

1. Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι ένα πικάντικο, κίτρινο σε μορφή σκόνης φυτό, το οποίο έχει μία ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.Έχει αποδειχθεί πως το βότανο αυτό περιέχει αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, οι οποίες παίζουν ρόλο στην αναστολή του πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων.

Ο κουρκουμάς απορροφάται καλύτερα όταν συνδυάζεται με τροφές που περιέχουν λίπος. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε κουρκουμά στο smoothie σας με μια κουταλιά λάδι καρύδας.

2. Καγιέν

Το πιπέρι καγιέν, οι περισσότεροι από εσάς το χρησιμοποιείτε σίγουρα όταν θέλετε να προσθέσετε μία πικάντικη νότα στο πιάτο σας. Το πιπέρι καγιέν φέρει επίσης αρκετά οφέλη για την υγεία καθώς είναι γνωστές οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του κατά του καρκίνου.

3. Ρίγανη

Συνήθως συνδέεται με ιταλικά πιάτα. Η ρίγανη είναι ένα μυρωδάτο βότανο υψηλής περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Σύμφωνα κιόλας με μία πρόσφατη έρευνα η προσθήκη ενός μίγματος βοτάνων, συμπεριλαμβανομένων της ρίγανης στο κρέας μπορεί να μειώσει το σχηματισμό του οξειδωτικού στρες. Αυτό είναι σημαντικό επειδή οι εν λόγω δείκτες παίζουν ένα σπουδαίο ρόλο στον σχηματισμό καρκινογόνων και αθηρογόνων ενώσεων.