12 Αυγούστου 2022

Αλλεργικό σοκ από σπέρμα, προφυλακτικό και σεξ; Κι όμως γίνεται!

Αλλεργία στο σπέρμα
Μία στις δέκα γυναίκες έχει κάποιου βαθμού αλλεργία στο σπέρμα! Ο  δρ. Μάικλ Κάρολ, λέκτορας στην αναπαραγωγική επιστήμη του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ Μετροπόλιταν, υποστηρίζει ότι μέχρι και 12% των γυναικών μπορεί να έχει την αλλεργία αυτή. Μάλιστα, σε έρευνά του αποδείχτηκε ότι οι γυναίκες μεταξύ 20 και 30 ετών είναι εκείνες που εμφανίζουν αμέσως τα συμπτώματα μέχρι και μία ώρα μετά το σεξ. Στο μεταξύ, Αυστραλοί επιστήμονες θεωρούν ότι αυτή η αλλεργία, μπορεί να είναι αιτία μιας άλλης πολύ σοβαρής πάθησης, της ενδομητρίωσης, η οποία πλήττει στο Ηνωμένο Βασίλειο 1 στις 10 γυναίκες.
Αλλεργία στο προφυλακτικό
Πολλοί άνδρες εμφανίζουν αλλεργία στα προφυλακτικά, λόγω ευαισθητοποίησης στις πρωτεΐνες που έχει το υλικό λάτεξ. Την ίδια αλλεργία ωστόσο εμφανίζουν και κάποιες γυναίκες που κατά την διάρκεια ή και μετά την επαφή, νιώθουν έντονο κνησμό και κάψιμο. Οι ειδικοί συμβουλεύουν αποφυγή από τη μια του λάτεξ και σε άλλες περιπτώσεις όπως χειρουργείο, οδοντιατρικές εργασίες, και από την άλλη τροφίμων που περιέχουν πρωτεΐνες αντίστοιχες με αυτές που βρίσκονται στο λάτεξ όπως τα κάστανα, οι μπανάνες, τα αβοκάντο και πρέπει να αποφεύγετε.
Αλλεργία και στον ερωτικό μας σύντροφο
Αν το αντικείμενο του πόθου σας πριν σαν φιλήσει, έχει προηγουμένως φάει κάτι το οποίο μπορεί να του προκαλέσει αλλεργία ή να προκαλέσει αλλεργία σε εσάς, είναι δυνατόν να παρουσιάσετε και οι δύο συμπτώματα (κοκκινίλες, κνησμό κλπ). Επίσης, αν μια γυναίκα παίρνει φάρμακα και ο σύντροφός της είναι αλλεργικός σε κάποια από αυτά, μπορεί να εμφανίσει αλλεργική αντίδραση, αν και εφόσον έρθει σε επαφή με τα κολπικά της υγρά.