Αρμονία και ηρεμία στο σπίτι με τρία βασικά feng shui tips!

Είναι πολύ βασικό, ο χώρος που ζούμε καθημερινά εμείς και τα παιδιά μας να έχει θετική ενέργεια, να μας προσφέρει ηρεμία, ισορροπία και ευχάριστη διάθεση.

Με το να εφαρμόσουμε 3 απλές αλλά πολύ βασικές συμβουλές feng shui, θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τον χώρο μας με αρμονία για προσωπική ηρεμία, συνεργασία και κατανόηση μεταξύ των μελών της οικογένειας.

1/ Καθαρίζουμε σχολαστικά τον χώρο μας

Είναι πολύ σημαντικό να μην έχουμε σημεία ή ακόμα και ολόκληρα δωμάτια στον χώρο μας, στα οποία έχουμε στοιβάξει κουτιά, αντικείμενα ή και έπιπλα, χωρίς οργάνωση και τακτοποίηση.

Όταν μαζεύουμε ή κρατάμε σε κάποια σημεία του σπιτιού, πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε συχνά ή δεν έχουμε τακτοποιήσει, δεν υπάρχει καθόλου ροή της ενέργειας Qi και κατά συνέπεια οδηγούμαστε σε ένταση και δημιουργία στάσιμης, λιμνάζουσα ενέργειας στον χώρο μας.

Ελέγχουμε τις βιβλιοθήκες, τα ράφια, τα ντουλάπια, την αποθήκη του σπιτιού μας, εάν υπάρχουν πράγματα που δεν χρειαζόμαστε έτσι ώστε να τα απομακρύνουμε άμεσα και οργανώνουμε και τακτοποιούμε όσα κρατάμε, σύμφωνα με το είδος και την χρήση τους.

2/Δημιουργούμε μια πιο yin,ήρεμη ατμόσφαιρα

Με την πιο ομαλή ροή ενέργειας Qi στον χώρο μας, αποφεύγουμε τις εντάσεις, τους διαξιφισμούς και τις παρεξηγήσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

Για να διευκολύνουμε αυτή ακριβώς την ροή της ενέργειας, επιλέγουμε όσο αυτό είναι εφικτό, πιο φυσικά, μαλακά υφάσματα (μετάξι, βαμβάκι, λινό)  σε γαλάζιους, πράσινους και κρεμ χρωματισμούς σε παστέλ αποχρώσεις.

Αποφεύγουμε να τοποθετούμε καθρέφτες κοντά στο σημείο που καθόμαστε (π.χ. σαλόνι) και φροντίζουμε να αμβλύνουμε τις πιο κοφτερές γωνίες που σχηματίζουν οι τοίχοι του σπιτιού, βάζοντας ένα μικρό φυτό, ακριβώς μπροστά τους.

Τέλος, επιλέγουμε γυάλινα διακοσμητικά, εάν το σαλόνι μας βρίσκεται στην βορεινή πλευρά και ένα λουλούδι όπως η μπιγκόνια, το κυκλάμινο ή μια βιολέτα, εάν το σαλόνι μας βρίσκεται στα νότια του σπιτιού μας.

3/ Φροντίζουμε την ανατολική και τη δυτική πλευρά του σπιτιού μας

Σύμφωνα με το feng shui, η ανατολική πλευρά στο σπίτι μας αφορά την οικογένεια και την υγεία μας, ενώ η δυτική πλευρά του σπιτιού μας έχει να κάνει με τα παιδιά, την συμπεριφορά τους και την πορεία τους.

Είναι σημαντικό, λοιπόν να προσέξουμε αρχικά στην ανατολική πλευρά του χώρου μας να έχουμε απαλά χρώματα όπως βεραμάν,τιρκουάζ και κρεμ, ενώ στη δυτική πλευρά, να διαλέξουμε ανάμεσα σε ροδακινί, πορτοκαλί, σοκολατί αλλά και μια ανοιχτή απόχρωση του ροζ (που ενισχύει την νεανική διάθεση με το στοιχείο του μετάλλου στο οποίο ανήκει).

Για τη διακόσμηση του δωματίου (ειδικά εάν πρόκειται για το σαλόνι) του σπιτιού μας που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά, θα επιλέξουμε αντικείμενα από ξύλο, ενώ εάν βρίσκεται στην δυτική πλευρά του χώρου, θα φροντίσουμε να τοποθετήσουμε σε αυτό μεταλλικά διακοσμητικά (ιδανικά σε τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σχήμα) που προσθέτουν συμπαγή μεταλλική ενέργεια.

Ευθυμία Α. Μισιρλή

Μηχανολόγος-Μηχανικός, Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui

www.facebook.com/wwwfengshuiinteriordesign.gr