Σορμπέ με γεύση λεμόνι

Δεν είναι παγωτά, όμως είναι εξίσου απολαυστικά. Έχουν φρουτένια δροσερή γεύση, βελούδινη υφή και προσφέρουν στον οργανισμό γερές δόσεις ενέργειας. Σε αντίθεση με τα παγωτά, δεν περιέχουν λιπαρά και επιπλέον, διατηρούν σε μεγαλύτερο βαθμό τα θρεπτικά συστατικά τους.

Η βιταμίνη C που περιέχει το λεμόνι, κατατάσσεται στα ισχυρά αντιοξειδωτικά, που ενισχύει το ανοσοποιητικό και προστατεύει από τον καρκίνο.

Δοκιμάστε τα…
Μετά το γεύμα ως επιδόρπιο
Για σνακ μεταξύ των γευμάτων
Στα επίσημα γεύματα, για να «περνάτε» σε διαφορετικές γεύσεις πιάτων, π.χ. από ψάρι σε κρέας

 

ΥΛΙΚΑ:

• 1 φλ. ζάχαρη
• 1 φλ. νερό
• 1 φλ. φρέσκο χυμό λεμόνι (περίπου 3-4 λεμόνια)
• 2 κ/γλ. ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάλτε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε το σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμόνι και το ξύσμα, ανακατέψτε τα και βάλτε το στη κατάψυξη. Όταν καταψυχθεί το μείγμα και γίνει ημισταθερό πάρτε ένα πιρούνι και περάστε το μέσα. Ξαναβάλτε το στη κατάψυξη και αφήστε το να σταθεροποιηθεί. Στη συνέχεια χτυπήστε το στο μπλέντερ μέχρι να γίνει αφράτο. Βάλτε το σορμπέ σε ένα αεροστεγές δοχείο και τοποθετήστε το στη κατάψυξη και πάλι, μέχρι να το σερβίρετε.

Καλή σας απόλαυση!