Η μελαγχολία του φθινοπώρου- πώς να την αντιμετωπίσετε!

Λίγο ο μουντός καιρός, λίγο η αύξηση των υποχρεώσεων και η επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς μετά τις ξέγνοιαστες στιγμές του καλοκαιριού, μας δημιουργούν μια αίσθηση μελαγχολίας. Πώς όμως να την αντιμετωπίσετε;

Για όλα υπάρχει λύση!

Την απάντηση στη μελαγχολική διάθεση δίνει η ειδική για προβλήματα ψυχικής υγείας, Τερέζ Μπόρσαρντ, η οποία προτείνει απλές μεθόδους για την τόνωση της ψυχολογίας μας.
Διαβάστε λοιπόν πως να το καταφέρετε!

1. Μην φορτώνεστε με πάρα πολλές νέες δραστηριότητες

Ο Σεπτέμβριος δημιουργεί την ανάγκη να κάνουμε μια νέα αρχή. Ως αποτέλεσμα προγραμματίζουμε διάφορες νέες υποχρεώσεις… Με το μαλακό όμως, γιατί στο τέλος το μόνο που θα καταφέρετε είναι να πιεστείτε περισσότερο.

2. Διαλέξτε δραστηριότητες που να σας χαλαρώνουν
Η Μπόρσαρντ εξηγεί πως οι καινούριες δραστηριότητες που επιλέγετε πρέπει να είναι χαλαρωτικές. Διευκρινίζει, μάλιστα, πως η ίδια αντί να δεσμευτεί να γράφει ένα καινούριο άρθρο κάθε εβδομάδα για μία ιστοσελίδα, επέλεξε να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο της κάνοντας γιόγκα, ή μαθαίνοντας πώς να μαγειρεύει θρεπτικά γεύματα.

3. Προσοχή  στις αλλεργίες
Το Φθινόπωρο όπως την Άνοιξη πολλοί υποφέρουν από αλλεργίες, που επηρεάζουν τη διάθεση καθώς αυξάνονται τα συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους. 

4. Να αναπνέετε
Η ειδικός συμβουλεύει να χαλαρώνετε, εισπνέοντας βαθιά μέχρι το 5 και μετά κρατάτε την αναπνοή σας πάλι για 5 δευτερόλεπτα και εκπνέετε για 5” ακόμη. Ο εγκέφαλος έτσι λαμβάνει το μήνυμα ότι πρέπει να ηρεμήσετε. 

5. Βιταμίνη D και Μαγνήσιο απαραίτητα
Ο οργανισμός μετά από την έντονη έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, είναι καλό να λαμβάνει δόσεις από Βιταμίνη D αλλά και από μαγνήσιο.