Αυτές οι τροφές σας ομορφαίνουν

Η διατροφή είναι το Α και το Ω. Στη διατροφή μας μπορεί να οφείλεται η καλή ή κακή μας ψυχολογική κατάσταση και διάφορες παθήσεις του οργανισμού μας. Οι παρακάτω τροφές, λοιπόν, μπορούν να προσφέρουν πλούσια οφέλη στην υγεία και στην ομορφιά σας!

  • Καρότα: Τα καρότα είναι από τις πιο πλούσιες τροφές. Συμβάλλουν στην καλή υγεία των νυχιών, των ούλων και δοντιών.
  • Κολοκυθόσποροι: Πλούσια σε μαγνήσιο και ψευδάργυρο, οι κολοκυθόσποροι είναι η κατάλληλη τροφή για τη σωστή υγεία του δέρματος και των ματιών. Παράλληλα, συμβάλλουν στη διατήρηση του κολλαγόνου του δέρματος.
  • Μήλο: Φυσική πηγή αντιοξειδωτικών, αφού περιέχει φλαβονοειδή, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Εξ’ου και η παροιμία «Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα».
  • Ταχίνι : Με 20% περιεκτικότητα καθαρής πρωτεΐνης, το ταχίνι είναι σούπερ τροφή που βοηθάει στην ανάκτηση και στην συντήρηση του μυϊκού μας συστήματος.
  • Μέλι: Το φυσικό αυτό γλυκαντικό συμβάλει όχι μόνο στην ανάδειξη της ομορφιά σας, αλλά δρα και ως θεραπευτική ουσία για τον οργανισμό σας. Είναι αντισηπτικό και μικροβιοκτόνο λόγω του υπεροξειδίου του υδρογόνου που περιέχει, της οξύτητάς του και της υψηλής συγκέντρωσης των ζαχάρων του. Βοηθάει στην επούλωση των πληγών, σταματά το αίμα στις πληγές και τα τραύματα και προσφέρει ασηψία.
  • Γιαούρτι: Συγκεκριμένα η κατανάλωση ελληνικού γιαουρτιού είναι γνωστή παγκοσμίως για την καλή υγεία που μπορεί να επιφέρει. Πλούσιο σε καλά βακτήρια, τα λεγόμενα προβιοτικά, βοηθάει την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και συγκεκριμένα του εντέρου και συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Μαύρη σοκολάτα: 1-2 κομμάτια μαύρης σοκολάτας περιέχουν σημαντική ποσότητα σιδήρου και ψευδαργύρου, ικανά να βελτιώσουν ισχυρά την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και την αναζωγόνησή του. Προστατεύει, επίσης, από την υπεριώδη ακτινοβολία και δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.
  • Βούτυρο αμυγδάλου: Πλούσιο σε μαγνήσιο, σελήνιο και βιταμίνη Ε προωθεί την υγεία και ευρωστία μαλλιών και δέρματος