Πόσο ασφαλή είναι τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Πολύ συχνά κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, εμφανίζεται το ενδεχόμενο ενός ταξιδιού είτε για λόγους αναψυχής είτε και ανάγκης. Ανακύπτει λοιπόν το ερώτημα, αν επιτρέπεται στη μέλλουσα μαμά να ταξιδεύει.

Ιδιαίτερα στο πρώτο τρίμηνο της κύησης φροντίζει οι μετακινήσεις της να είναι περιορισμένες. Η γυναίκα που κυοφορεί φοράει  πάντα απαραίτητα ζώνη ασφαλείας, αν χρησιμοποιεί αυτοκίνητο. Επίσης, κάνει συχνές στάσεις για να ξεκουράζεται.

Εάν ταξιδέψει με αεροπλάνο, μπορεί να της ζητηθεί από την αεροπορική εταιρεία έγγραφη συγκατάθεση του ιατρού της ότι μπορεί να ταξιδέψει. Οι περισσότερες εταιρείες δέχονται εγκύους στις πτήσεις τους.

Μέχρι τον 7ο μήνα, το πλοίο της εξασφαλίζει άνεση. Μετά τον 7ο μήνα κύησης θα πρέπει να αποφεύγει τα μακρινά ταξίδια με πλοίο αλλά και τα μέρη που δεν έχουν ιατρό ή νοσοκομείο γιατί  το μωρό της μπορεί να αποφασίσει τον ερχομό του νωρίτερα.

Το τρένο ανήκει στα μέσα μεταφοράς που ικανοποιεί τις ανάγκες της για άνεση, ξεμούδιασμα, φαγητό ακόμα και ύπνο με την εξασφάλιση κουκέτας, αν πρόκειται για μακρινή διαδρομή.