Οι ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου σαπουνιού

Ο ελληνικός “θησαυρός” που ονομάζεται ελαιόλαδο είναι γνωστός για τις πολλαπλές χρήσεις του, λόγω των μαλακτικών και απολυμαντικών του ιδιοτήτων. Η χρήση του στο πράσινο σαπούνι, αποτελεί μυστικό ομορφιάς των γυναικών, λόγω της θεραπευτική δράσης του, ενάντια σε δερματικές παθήσεις, όπως είναι η ψωρίαση και η δερματίτιδα. Επιπλέον, στα θετικά που προσφέρει περιλαμβάνονται η προστασία του δέρματος από την αφυδάτωση, την ξηρότητα και φυσικά πολλά ακόμα που θα διαβάσετε παρακάτω:

Είναι  απόλυτα ενυδατικό!
Το πράσινο σαπούνι καθαρίζει το δέρμα, χωρίς να το στερεί από τα φυσικά του λιπαρά στοιχεία. Η φυσική του σύσταση αφήνει ελεύθερους τους πόρους του δέρματος επιτρέποντας την εφίδρωση.
Στο πράσινο σαπούνι ακόμη, περιέχεται η ουσία γλυκερίνη, η οποία συντηρεί την ενυδάτωση του δέρματος.

Φιλικό στην ευαίσθητη επιδερμίδα
Το πράσινο σαπούνι είναι υποαλλεργικό λόγω της φυσικής του προέλευσης και είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Το ίδιο ισχύει και για το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται σε προϊόντα και για βρέφη.
Τα περισσότερα είδη πράσινων σαπουνιών περιέχουν αποκλειστικά φυσικά συστατικά, φιλικά προς την ανθρώπινη επιδερμίδα.

Φουλ σε αντιοξειδωτικά
Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία που καταπολεμούν τη δράση των ελεύθερων ριζών, με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά και διαρκώς ο ανθρώπινος οργανισμός. Οι βιταμίνες Ε και Α, που περιέχονται στο λάδι, και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Μεγάλη διάρκεια και διακριτικό άρωμα
Το πράσινο σαπούνι έχει ένα απαλό και φρουτώδες άρωμα ενώ  η μπάρα του πράσινου σαπουνιού είναι σκληρή και δεν κάνει πολύ σαπουνάδα, και ως αποτέλεσμα κρατάει πολύ περισσότερο από άλλα προϊόντα.
Επιπλέον, δεν γίνεται χρήση ζωικού λίπους όπως γίνεται συνήθως με αντίστοιχα σαπούνια.

Άλλες χρήσεις
Το πράσινο σαπούνι, αρχικά, είναι ιδανικό για την καθαριότητα των βρεφικών και παιδικών ρούχων ενώ παράλληλα έχει αποτελεσματική δράση και στην απολύμανση του σπιτιού. Επίσης έχει λευκαντικές ιδιότητες και ο συνδυασμός του με λίγο λευκό ξύδι, το κάνει ιδανικό καθαριστικό για μπάνιο και κουζίνα.
Τέλος, χρησιμοποιείται ακόμα και σαν φυτοφάρμακο.