Αδυνάτισμα τώρα! Οι 10 super τροφές που εκτοξεύουν τη καύση του λίπους

Εάν όντως αποφασίσατε να χάσετε κιλά, η υγιεινή διατροφή παράλληλα με τον συνδυασμό σωματικής άσκησης είναι το μυστικό της επιτυχίας.

Υπάρχουν όμως 10 υπερ-τροφές που είναι καταλύτης στο κάψιμο του περιττού λίπους από τον οργανισμό.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

1.Σολομός- τόνος
O σολομός και ο τόνος είναι δύο ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά και επιταχύνουν την καύση του λίπους

2. Κανέλα
Η κανέλα όπως δείχνουν έρευνες μπορεί να περιορίσει την όρεξη, καθώς επιδρά στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. ¼ κουταλιού του γλυκού την ημέρα είναι αρκετό!! Μπορείτε να την προσθέσετε στον καφέ, στο τσάι σας ή στο γιαούρτι σας.

3. Αυγά
Η κατανάλωση πρωτεΐνης που περιέχουν τα αυγά, θα «ξεγελάσει» την πείνα σας, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες. Ένα αυγό έχει μόνο 75 θερμίδες, αλλά περιέχει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας “παρέα” με άλλα σημαντικά για την υγεία, θρεπτικά συστατικά.

4. Στραγγιστό γιαούρτι
Το στραγγιστό γιαούρτι είναι μια ιδανική τροφή για την απώλεια βάρους χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες.

5. Καυτερές πιπεριές
Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν την ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη. Ως αποτέλεσμα, περιορίζουν την όρεξη και επιταχύνουν το μεταβολισμό.

6. Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες που έχουν την ιδιότητα να μπορούν επηρεάσουν το μεταβολισμό άμεσα. Προτείνετε η κατανάλωση του σε αρκετή ποσότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να αποφεύγονται τα τσιμπολογήματα. Παράλληλα βοηθά στη τόνωση του οργανισμού καθώς και στην απώλεια λίπους από την περιοχή της κοιλιάς.

7. Γκρέιπφρουτ
Τρώγοντας μισό γκρέιπφρουτ ή πίνοντας ένα ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ πριν το γεύμα θα νιώσετε χορτάτοι και θα καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του γεύματος.

8. Ξύδι
Το ξύδι σύμμαχος στο αδυνάτισμα καθώς πέρα από την γεύση που προσθέτει στις σαλάτες, συντελεί και στο πιο γρήγορο κάψιμο του λίπους.

9.Φυστίκια
Οι ξηροί καρποί περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιή λίπη για την καρδιά. Μελέτες δείχνουν ότι τα καρύδια μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και να βελτιώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης όταν καταναλώνονται με μέτρο.

10.Καφές
Ο αγαπημένος μας καφές μπορεί να βοηθήσει και αυτός στην απώλεια βάρους. Βέβαια, με βασική προϋπόθεση να μην περιέχει πολύ ζάχαρη ή κρέμες, σαντιγύ κλπ.