Τολμήστε την άσκηση! Νικήστε τη βαρεμάρα

Ο Σεπτέμβρης τελειώνει σιγά σιγά και εσείς αγχώνεστε που δεν προλάβατε την καλύτερη προσφορά στο γυμναστήριο ή σκέφτεστε ότι και να την προλαβαίνατε στράφι θα πήγαινε γιατί θα βαριόσασταν να γυμναστείτε; Πόσο μεγάλη είναι η θέλησή σας για γυμναστική; Είναι κάτι που σας το επιβάλλει ο κοινωνικός σας περίγυρος και εσείς απλώς ακολουθείτε την τάση «ντούκι» της εποχής ή είναι κάτι που θα το κάνατε για εσάς; Υπάρχουν προβλήματα υγείας ή άλλες τυχόν ευαισθησίες που πρέπει να προσέξετε; Θέλετε να χάσετε κιλά ή να σφίξετε; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν πολύ πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε μορφή άσκησης και μπορούν να σας γλιτώσουν από τη βαρεμάρα που ΘΑ σας προκαλέσει μία γυμναστική που δεν κάνει για εσάς.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά:

– Νο1. Επιλέξτε την άσκηση που ταιριάζει στο χαρακτήρα σας: Η γυμναστική δεν είναι μόνο γυμναστήριο. Άλλοι άνθρωποι απολαμβάνουν την  άσκηση στο γυμναστήριο βλέποντας κι άλλους ανθρώπους να μοθχούν δίπλα τους με αποτέλεσμα να παρακινούνται και να πεισμώνουν, ενώ άλλοι δεν θέλουν να κλείνονται σε τέσσερις τοίχους. Προτιμάτε λοιπόν την εξωτερική άσκηση ή την άσκηση σε κλειστό χώρο;

– Νο2. Θέλετε κάτι στατικό; Ή κάτι ενεργητικό; Προφανώς άσκηση = ενέργεια. Απλώς κάποιοι απολαμβάνουν τα βάρη (στατική άσκηση) και κάποιοι το τρέξιμο ή το κολύμπι; Εσείς σε ποια κατηγορία βάζετε τον εαυτό σας;

– Νο3. Βρείτε έναν συναθλητή: Σαν τους Χιώτες που πάνε δυο-δυο, βρείτε κι εσείς τον κατάλληλο Χιώτη ώστε να έχετε παρέα και να μη βαριέστε κατά τη διάρκεια της άσκησης. Εσείς θα παρακινείτε εκείνον και εκείνος εσάς. Δεν βρίσκεται Χιώτη; Πάρτε το σκύλο σας και τρέξτε αντί να τον πάτε μία απλή βόλτα. Κάντε γυμναστική μαζί με το σύντροφό σας! Λύσεις υπάρχουν!

– Νο4. Θέστε εφικτούς στόχους: Υπομονή και επιμονή. Όχι, δυστυχώς μέσα σε μία εβδομάδα δεν θα έχετε γίνει φέτες, ούτε θα έχετε χάσει 5 κιλά. Αυτή είναι η πραγματικότητα του ανθρώπινου σώματος. Θέστε, λοιπόν, μικρούς στόχους, ακολουθείστε τις οδηγίες πιστά και τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ σύντομα.

– Νο5. Κάντε γυμναστική παράλληλα με την αγαπημένη σας ασχολία: Οτιδήποτε μπορεί να γίνει παράλληλα μπορεί να αποτελέσει και το σύμμαχό σας για άσκηση. Ακούστε μουσική, δείτε ειδήσεις, παίξτε βιντεοπαιχνίδια. Συνδυάζοντας τη γυμναστική με κάτι όμορφο το μυαλό σας δημιουργεί τη σύνδεση ότι αυτό που κάνετε σας ευχαριστεί. Την επόμενη φορά λοιπόν, δεν θα βαρεθείτε, αλλά υποσυνείδητα θα θέλετε να παίξετε Wii και παράλληλα θα γυμνάζεστε!

Ό,τι άσκηση και να επιλέξετε το κύριο μυστικό είναι ένα: Κάντε γυμναστική επειδή το θέλετε εσείς! Επειδή σας ευχαριστεί και σας ξεκουράζει ψυχικά. Δείτε το σαν δώρο στον εαυτό σας και αυτό θα σας κάνει να μη βαρεθείτε ούτε λεπτό!