Εμμηνόπαυση: Ό,τι πρέπει να ξέρει κάθε γυναίκα

H πέμπτη δεκαετία στη ζωή της γυναίκας ξεκινάει με επιπλέον κιλά, εξάψεις, αλλαγές στη διάθεση και στον ύπνο, όλα συμπτώματα τα οποία φέρνει μαζί της η εμμηνόπαυση. Οι φυσιολογικές αλλαγές προκύπτουν επειδή οι γυναικείες ορμόνες , οιστρογόνα, παράγονται όλο και λιγότερο. Δυστυχώς όμως οι ορμονικές διακυμάνσεις έρχονται στη ζωή των γυναικών, χωρίς να «υπολογίζουν» τη δύσκολη καθημερινότητα και τις πολλές υποχρεώσεις που τελικά κάνουν περίπλοκη τη διαχείριση των συμπτωμάτων.

1. intro

Αύξηση βάρους

Κατά μέσο όρο μία γυναίκα θα πάρει 0.5 κιλό ανά έτος που βρίσκεται στην εμμηνόπαυση. Και εάν αυτό δεν σας φαίνεται πολύ, υπολογίστε πως σε 5 χρόνια το βάρος σας θα έχει αυξηθεί κατά 2.5 κιλά. Η εμμηνόπαυση όμως είναι η μόνη που δεν ευθύνεται για τα επιπλέον κιλά. Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, η μείωση της μυϊκής μάζας και η αύξηση του λίπους είναι μάλλον οι αιτίες που σας παχαίνουν.

Doubtful Woman Adjusting Weight Scale

Φροντίστε το σώμα σας και μειώστε τα περιττά «έξοδα» σε θερμίδες που δεν το αξίζουν.

Λίπος γύρω από την κοιλιά

Εάν και η εμμηνόπαυση δεν ευθύνεται γα τα επιπλέον κιλά, οι ορμονικές αλλαγές οδηγούν ξεκάθαρα σε αυξημένη εναπόθεση λίπους γύρω από την κοιλιά. Το επιπλέον λίπος γύρω από την κοιλιά και τα ζωτικά όργανα είναι εκείνο που αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση νοσημάτων της καρδιάς, χοληστερίνης, πίεσης και ζαχάρου στις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας.

Αποφύγετε τους «άσπρους» υδατάνθρακες και την πολλή ζάχαρη που γεμίζουν ακόμη πιο γρήγορα τις αποθήκες του λίπους.

3. lipos koilias

Έλλειψη φυσικής δραστηριότητας: Η απαιτητική καθημερινότητα ή η δυσκολία στη μετακίνηση είναι οι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους κανείς μειώνει την άθληση ή την κίνηση μέσα στην ημέρα. Η ακινησία παίζει καταλυτικότερο ρόλο στην αύξηση του βάρους κατά την εμμηνόπαυση, ακόμα και από τη διατροφή. Την ίδια στιγμή επηρεάζει τη διατήρηση του μυϊκού ιστού και την υγεία των οστών.

Εάν δεν προλαβαίνετε να επισκεφθείτε το γυμναστήριο, αγοράστε ένα βηματομετρητή και βάλτε στόχο τα 5.000 και 10.000 βήματα την ημέρα.

Women exercising in park

Υγεία των οστών: Ίσως μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση είναι η διατήρηση της οστικής τους μάζας, η οποία επηρεάζεται άμεσα από τις ορμονικές διακυμάνσεις. Ενδεικτικό αυτού είναι πως οι ανάγκες σε ασβέστιο, του συστατικού που γεμίζει τα οστά, αυξάνονται κατά 20% στην εμμηνόπαυση (1.200mg). Η αδυναμία του σκελετικού συστήματος μπορεί να περιορίσει την κινητικότητα και την κοινωνικότητα στην κλιμακτήριο.

Καταναλώνετε αρκετά γαλακτοκομικά, ή συμπληρώστε κατάλληλα τη διατροφή σας με ασβέστιο και βιταμίνη D.

5. galaktokomika

Αλλαγές στη διάθεση και στον ύπνο: Οι εξάψεις, οι εφιδρώσεις, οι ξαφνικές αλλαγές στη διάθεση και η δυσκολία στον ύπνο δεν είναι απλά φήμες αλλά πραγματικότητα για μία γυναίκα στην εμμηνόπαυση. Η ψυχολογία μίας γυναίκας είναι η πρώτη η οποία θα πληγεί από τα παραπάνω.

Βρείτε φυσικές λύσεις μέσα από βιταμίνες, και προϊόντα φυτικής προέλευσης, όπως οι ισοφλαβόνες σόγιας, που αποτελεσματικά και με ασφάλεια αντιμετωπίζουν τις αλλαγές στη διάθεση και τις εξάψεις.

6. symplhrwmata

Η ζωή είναι ωραία και στην εμμηνόπαυση αρκεί να δράσετε προληπτικά φροντίζοντας τη διατροφή, αυξάνοντας τη φυσική δραστηριότητα και προστατεύοντας την καρδιά και τα οστά σας. Αποφασίστε να δείτε το ποτήρι μισό- γεμάτο και όχι μισό- άδειο, εξάλλου οι εξάψεις της εμμηνόπαυσης σας κάνουν πιο θερμή από ποτέ!

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μία λίστα με συστατικά που θα βρείτε σε συμπληρώματα διατροφής που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τα συμπτώματα, να προλάβετε και να αντιμετωπίσετε καταστάσεις που προκύπτουν σε ακόμη μία ιδιαίτερη περίοδο στη ζωή της γυναίκας:

– See more at: http://www.powerhealth.gr/emmhnopaush-oti-prepei-na-kserei-kathe-gunaika/#sthash.Mho3pegO.dpuf