Χάστε κιλά με τη δίαιτα Paleo

Η δίαιτα Paleo γνωστή για τα θεαματικά αποτελέσματα σχετικά με την απώλεια βάρους, είναι εκείνη που θα σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά σας κιλά, χωρίς όμως να πεινάσετε! Επειδή, όμως, υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση σχετικά με τη δίαιτα Paleo καλό θα ήταν να προσέξετε.

Αν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε σωστά με τη δίαιτα Paleo, εδώ είναι ένας οδηγός για αρχάριους.

1. Δώστε έμφαση στα λαχανικά!

Αν και πολλά άρθρα γράφουν πως είναι κυρίως μία δίαιτα κρέατος, ωστόσο κάτι τέτοιο απέχει αρκετά από την αλήθεια.

Μια πραγματικά σωστή δίαιτα Paleo ξεκινάει με τόνους λαχανικών, καθώς στην πραγματικότητα, το 50% κάθε γεύματος πρέπει να αποτελείται από λαχανικά.

2. Τρώτε κρέας υψηλής ποιότητας.

Ναι, η κατανάλωση κρέατος ενθαρρύνεται! Αλλά, αυτό δεν σημαίνει, ότι μπορείτε να φάτε μόνο χοτ-ντογκ και μπέικον. Επιλέξτε κρέατα υψηλής ποιότητας και κυρίως τοπικά, βιολογικά, τα οποία τρέφονται μόνο με χόρτα.

3. Περιορίστε τα φρούτα, όσο είναι δυνατόν.

Συνήθως, οι άνθρωποι σε περίοδο δίαιτας προτιμούν την κατανάλωση «φρούτων και λαχανικών».

Το κλειδί είναι ο περιορισμός των φρούτων υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και η εστίαση σε επιλογές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως τα μούρα και τα βατόμουρα που δεν επηρεάζουν το σάκχαρο στο αίμα και τα επίπεδα ινσουλίνης.

4. Να τρώτε υγιεινά λίπη.

Μην τα φοβάστε!

5. Μειώστε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων.

Θέστε όρια ή απομακρύνετε πλήρως από τη διατροφή σας επεξεργασμένες τροφές.

Η διατροφή Paleo μπορεί να είναι ιδιαίτερη, καθώς την προτιμούσαν άνθρωποι των σπηλαίων, αλλά, όταν την ξεκινήσετε θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα, ακόμα και στον τρόπο ζωής σας!