Το πλύσιμο πιάτων μειώνει το άγχος

Σύμφωνα με νέα έρευνα,  υπάρχει μια δουλειά στο σπίτι που μειώνει το άγχος, και αυτή είναι το πλύσιμο των πιάτων. Όμως, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για να μειώνεται το άγχος, όταν πλένετε πιάτα.

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα ανέλυσε στοιχεία για 51 φοιτητές.

Η ανάλυση έδειξε ότι πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι στο πλύσιμο των πιάτων και να το κάνουμε με προσοχή και φροντίδα. Μόνο σε αυτή την περίπτωση, τα επίπεδα άγχους μειώνονται, ακόμα και 27%.

“Αν αποφασίσετε να πλένετε πιάτα χωρίς αφοσίωση στην εργασία σας, τότε το άγχος δεν μειώνεται, αντίθετα αυξάνεται ή συνεχίζει να υφίσταται”, εξηγούν οι επιστήμονες.

Και τονίζουν ότι στη συγκεκριμένη έρευνα αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι ο συνειδητός τρόπος εκτέλεσης μια δραστηριότητας είναι αυτός που κάνει τη διαφορά και μειώνει το άγχος.

Για αυτό, επικεντρωθείτε σε αυτό που κάνετε κάθε φορά, με πάθος και μεράκι, είτε αυτό είναι ένα επαγγελματικό γεύμα, είτε μια κουβέντα με μια φίλη. Δώστε το 100% του εαυτού σας, διοχετεύστε όλη την ενέργεια στη δραστηριότητά σας και μην αναλώνεστε σε δεύτερες σκέψεις και παράλληλες δράσεις. Μόνο τότε, θα μπορείτε να ανταποκριθείτε επάξια στις υποχρεώσεις σας απέναντι στους άλλους, αλλά και στον εαυτό σας. Αλλιώς, θα καταλήξετε να μην απολαμβάνετε κάθε στιγμή, και τελικά να μην έχετε ποιότητα ζωής.