Πόσο υγιές είναι το σπίτι μας; Δείτε πως να το αποκτήσετε με τη θετική ενέργεια του feng shui!

Το σπίτι μας το έχουμε όμορφα διακοσμημένο με χώρους πρακτικούς που μας εξυπηρετούν. Eίναι όμως και υγιές; Έχει την κατάλληλη ροή ενέργειας Qi, έτσι ώστε να μας δυναμώνει, να μας στηρίζει και να αισθανόμαστε ήρεμα και αρμονικά σε αυτό;

Η αρχαία, 5000 ετών, τέχνη του feng shui μας δίνει 3 βασικές οδηγίες έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε τη φυσιολογική, ήπια ροή της ενέργειας Qi που μας περιβάλλει και να αποφύγουμε σε μεγάλο βαθμό την ελλειπή, συμπιεσμένη ή και αδρανή ενέργεια γύρω μας, που μπορεί να επηρεάσει άμεσα την προσωπική μας υγεία.

1/ Αρχικά θα εξετάσουμε την είσοδο του σπιτιού μας γιατί από εκεί εισέρχεται η όποια (θετική ή αρνητική) ενέργεια στο χώρο μας

Η κύρια πόρτα εισόδου του σπιτιού μας θα πρέπει να βρίσκεται ανατολικά, νοτιοανατολικά ή και βορειοδυτικά.

Οι παραπάνω θέσεις της εισόδου είναι πολύ θετικές ενεργειακά και μας βοηθούν στην επικοινωνία, την ευημερία, την καριέρα και την υγεία μας.

Σε περίπτωση όμως, που η είσοδός βρίσκεται βορειοανατολικά ή νότια, θα πρέπει να φανούμε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς το σπίτι μας είναι εκτεθειμένο σε απότομη, διαπεραστική ροή ενέργειας Qi η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας.

Ένα μικρό πορσελάνινο ή γυάλινο μικρό μπώλ, με αλάτι Ιμαλαίων έξω απο την πόρτα εισόδου του σπιτιού μας, θα καταπραΰνει αυτή την αρνητική, κοφτερή ενέργεια.

2/ Φροντίζουμε την κουζίνα μας

Επειδή είναι ο χώρος όπου μαγειρεύουμε, αποθηκεύουμε και γενικά επεξεργαζόμαστε τα τρόφιμα που μπαίνουν στον οργανισμό μας, είναι λογικό η όποια ενέργεια βρίσκεται στον χώρο, να απορροφάται κατευθείαν από τον οργανισμό μας και με την πάροδο του χρόνου να έχει συσσωρευτική επίδραση στην υγεία μας.

Φροντίζουμε λοιπόν, η κουζίνα μας να είναι πάντα καθαρή, χωρίς υγρασίες, να έχει όσο το δυνατό περισσότερο φώς και να αερίζεται συχνά.

Τα ντουλάπια της να είναι καθαρά, οργανωμένα και τακτοποιημένα και οι πάγκοι να μην έχουν (όσο αυτό είναι εφικτό) καμία συσκευή ή αντικείμενο μόνιμα τοποθετημένο σε αυτούς, εκτός από τις απολύτως απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές.

Ξύλινα, πήλινα ή και πέτρινα διακοσμητικά και εάν είναι δυνατό σκεύη, λειτουργούν κατευναστικά στην έντονη ροή ενέργειας Qi, ειδικά σε μια κουζίνα που βρίσκεται στα ανατολικά ή νοτιοανατολικά του σπιτιού μας.

3/ Προσέχουμε πολύ την ύπαρξη ηλεκτρομαγνητικών πεδίων

Ηλεκτρομαγνητικά πεδία προκαλούνται από οτιδήποτε φέρει ή μεταφέρει ηλεκτρικό ρεύμα.

Συσκευές όπως ο υπολογιστής, το modem για το internet, η τηλεόραση, ο φούρνος μικροκυμάτων, οι συσκευές επικοινωνίας (κινητά, φαξ, ασύρματα τηλέφωνα) αλλά και μικροσυσκευές, όπως το πιστολάκι των μαλλιών, ο βραστήρας, ένα ηλεκτρονικό ξυπνητήρι ή κάποια ηλεκτρική κουβέρτα, έχουν έντονο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και είναι απαραίτητο να προσέχουμε τη χρήση και την τοποθέτησή τους στο χώρο, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατό λιγότερη.

Φροντίζουμε άμεσα να απομακρύνουμε (τουλάχιστον ένα μέτρο από το σημείο που καθόμαστε συχνά ή κοιμόμαστε) πολύπριζα, μετασχηματιστές και όποια από τις παραπάνω συσκευές διαθέτουμε, έτσι ώστε τα ηλεκτρομαγνητικά τους πεδία να μη διαταράσσουν την προσωπική μας ροή ενέργειας.

Επιπρόσθετα, καλό είναι να τοποθετήσουμε ένα κρύσταλλο τουρμαλίνη, δίπλα στην όποια συσκευή έχουμε αναγκαστικά πολύ κοντά μας, έτσι ώστε να υπάρχει μια κάποια ενεργειακή προστασία από τα επιβλαβή για την υγεία μας ηλεκτρομαγνητικά πεδία.
Ευθυμία Α. Μισιρλή

Μηχανολόγος-Μηχανικός

Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui

www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr