Τι βοηθάει τα πρόωρα μωρά να θηλάσουν

Κάθε μαμά γνωρίζει ότι τόσο η φωνή όσο και το νανούρισμά της μπορούν να ηρεμήσουν το μωρό που κλαίει. Τώρα έρχεται μια νέα έρευνα που υποστηρίζει ότι η φωνή της μητέρας βοηθάει πολύ ένα πρόωρα γεννημένο βρέφος να…θηλάσει.

Οι ερευνητές αναρωτήθηκαν αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη φωνή των μητέρων των πρόωρα γεννημένων βρεφών για να βοηθήσουν τα μωρά να πιπιλούν πιο εύκολα.

Έτσι έδωσαν ειδικά σχεδιασμένες πιπίλες (από όπου ακουγόταν η φωνή της μητέρας να τραγουδά) σε 46 μωράκια που είχαν γεννηθεί μετά από 34 και 36 εβδομάδες κύησης, μελετώντας ταυτόχρονα και μια δεύτερη ομάδα 48 μωρών στα οποία είχαν δοθεί απλές πιπίλες (για 15 λεπτά επί 5 ημέρες). Και τα 94 μωρά τρέφονταν τόσο με τη βοήθεια από σωληνάκια όσο και με την πρόσληψη τροφής από το στόμα.

Τα μωρά και από τις δύο ομάδες απέκτησαν φυσιολογικό βάρος με τη διαφορά ότι τα μωρά της πρώτης ομάδας ανέπτυξαν καλύτερες ικανότητες στο πιπίλισμα και σταμάτησαν να τρέφονται με υποστήριξη από σωληνάκια μια εβδομάδα νωρίτερα από τα μωρά της δεύτερης ομάδας.