Η αγκαλιά μας φέρνει πιο κοντά…στη συντροφικότητα!

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι αγκαλιές και τα φιλιά ενισχύουν το δέσιμο με τον σύντροφό μας. Ωστόσο, μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική, αποκαλύπτει ότι η μία αγκαλιά στο δέσιμο και την συντροφικότητα ενός ζευγαριού, είναι κάτι παραπάνω από θετική.

Ο σύμβουλος σχέσεων και υπεύθυνος της έρευνας, Robin Edelstein εξηγεί ότι «οι άνθρωποι αισθάνονται περισσότερη αγάπη και στοργή από και για τον σύντροφό τους, όταν τον παίρνουν αγκαλιά. Την ίδια στιγμή όμως οι αγκαλιές έχουν και μία σεξουαλική προέκταση. Συχνά οδηγούν σε σεξουαλική δραστηριότητα και επίσης συμβαίνουν μετά από αυτή. Έτσι, με μία αγκαλιά μπορεί να καλύψεις πολλές ανάγκες».

Αν και οι περισσότεροι συμμετέχοντες της έρευνας ήταν γυναίκες, ο Edelstein υπογραμμίζει πως οι αγκαλιές ήταν το ίδιο ευεργετικές και δημοφιλείς και στους άντρες. «Αξίζει να σημειωθεί ότι βρήκαμε πολύ λίγες διαφορές μεταξύ των φύλων για τα συναισθήματα που προκαλεί μία αγκαλιά, την συχνότητα που αγκαλιάζουν τον σύντροφό τους και το κίνητρο για να το κάνουν».