Λάδι Μαύρου Κύμινου: Μια θεραπεία για όλες τις ασθένειες

Το λάδι του μαύρου κύμινου ή αλλιώς το λάδι των Φαραώ, είναι γνωστό ότι είχε χρησιμοποιηθεί από την Κλεοπάτρα για τις ευεργετικές του ιδιότητες, τόσο στην υγεία όσο και στην ομορφιά. Ο Έλληνας γιατρός Διοσκουρίδης το χορηγούσε σαν αντίδοτο στους πονοκεφάλους, τη ρινική συμφόρηση, τον πονόδοντο και τα εντερικά παράσιτα. Ο Ιπποκράτης το θεωρούσε πολύτιμο σύμμαχο ενάντια στις ηπατικές και πεπτικές διαταραχές.

Το έλαιο από μαύρο κύμινο παράγεται από το σπόρο του αιγυπτιακού φυτού nigella sativa. Η χημική ανάλυση του κόκκου αποκάλυψε ότι περιέχει καροτίνη η οποία μετατρέπεται στο ήπαρ σε βιταμίνη Α, γνωστή για την αντικαρκινική δράση της. Άλλες αναλύσεις απέδειξαν ότι ο κόκκος περιέχει ισχυρές σεξουαλικές ορμόνες, διεγερτικά, διουρητικά, αντιόξινα, ηρεμιστικά, πεπτικά ένζυμα.

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι το μαύρο κύμινο ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει την αντοχή σε ασθένειες. Η συνεχής χρήση του μαύρου κύμινου πιστεύεται ότι έχει προληπτική δράση κατά των ασθενειών.

Είναι επίσης αποτελεσματικό σε περιπτώσεις γρήγορης επούλωσης των καταγμάτων, φλεγμονής του προστάτη αδένα και μείωσης της χοληστερόλης στο αίμα. Παράλληλα, ενισχύει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου για απομνημόνευση και γρήγορη αντίληψη.

Όσοι επιδιώκουν μόνιμα υγεία και ευεξία, θα πρέπει να χρησιμοποιούν το λάδι καθημερινά στο πρωινό, στο μεσημεριανό τους γεύμα και δείπνο. Αν μία μικρή ποσότητα ελαίου αναμιγνύεται με μέλι, γίνεται ακόμη πιο αποτελεσματική.