5 τρόποι για να περιορίσεις το άγχος

Ρίξε τους ρυθμούς σου
Δεν το καταλαβαίνουμε αλλά βρισκόμαστε συνεχώς σε μια βιασύνη, σε μια ανυπομονησία. Τα πάντα θέλουμε να τα κάνουμε γρήγορα. Προσπάθησε μια μέρα να ρίξεις τους ρυθμούς σου, ακόμη και αν στην Τράπεζα έχει 10 ανθρώπους μπροστά σου. Βρες την ευκαιρία να παρατηρήσεις τους ανθρώπους γύρω σου. Δεν χρειάζεται να τρέχεις στις σκάλες του Μετρό. Χρειάζονται απλά 5 λεπτά για να έρθει ο επόμενος συρμός.

Ευέλικτο πρόγραμμα
Μην υπερβάλλεις και μην υπερεκτιμάς ότι θα καταφέρεις να στριμώξεις τα πάντα σε μια μέρα. Υπολόγισε τις αποστάσεις που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικός παράγοντας καθυστέρησης, λόγω κίνησης. Επίσης, υπολόγισε ότι μπορεί και το ίδιο σου το ραντεβού να αργήσει. Αν υπάρχει πιο χαλαρό πρόγραμμα, θα αντιμετωπίζεις όλες αυτές τις αναποδιές με περισσότερη ηρεμία.

Ξύπνα λίγο νωρίτερα
Ο ύπνος είναι γλυκός – αυτό είναι αλήθεια – αλλά όταν ξυπνάς στο παρά πέντε δημιουργείς έναν πανικό στον εαυτό σου για να ετοιμαστείς γρήγορα, κάτι που δυστυχώς μπορεί να σε ακολουθεί όλη την ημέρα. Ακόμη και ένα μισάωρο νωρίτερα να βάλεις το ξυπνητήρι, θα διαπιστώσεις ότι όλη η προετοιμασία για το ξεκίνημα της ημέρας θα είναι πολύ καλύτερο, πιο ήρεμο.

Ένα ευέλικτο πρόγραμμα σε βοηθά να αντιμετωπίσεις πιο εύκολα ό,τι σου έκτακτο σου προκύψει.
Κλείσε νωρίς την τηλεόραση
Ακόμη και αν δεν κοιμηθείς, το να κάτσεις χαλαρά στον καναπέ ή το κρεβάτι χωρίς την «ένταση» της τηλεόρασης (ή του tablet και του κινητού) βοηθάς το μυαλό σου να ξεκουραστεί και να “αδειάσει” από τις σκοτούρες όλης της ημέρας. Θα εκπλαγείς από το πόσο συμβάλλουν αυτές οι στιγμές απόλυτης ηρεμίας στην καθαρότητα της σκέψης σου, στην ικανότητά σου να οργανώσεις τα πάντα χωρίς άγχος.

Οργανώσου
Το ξέρουμε ότι το μοτίβο της καλής νοικοκυράς είναι κάπως δύσκολο γενικά, αλλά για να οργανώσεις καλά και με ψυχραιμία την ημέρα σου είναι απαραίτητη μια κάποια γενικότερη τακτοποίηση της καθημερινότητας σου: από την ντουλάπα σου μέχρι το γραφείο σου. Γιατί το να ψάχνεις τη ζακέτα σου ή τα κλειδιά του αυτοκινήτου, ενώ έχεις αργήσει ήδη στη δουλειά σου δεν είναι ό,τι καλύτερο.