Προετοιμαστείτε για τις αλλαγές που φέρνει ο ερχομός ενός μωρού

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η πρωταρχική αίσθηση που νιώθουν, όταν ανακαλύπτουν, πως πρόκειται να γίνουν γονείς, είναι η ευτυχία. Ωστόσο, μαζί με την ευτυχία έρχεται και μια σειρά από άλλα συναισθήματα. Ακόμη και αν η εγκυμοσύνη είναι αναμενόμενη, είναι πιθανό να αισθάνεστε ανήσυχοι και αβέβαιοι για το μέλλον. Το σώμα, ο τρόπος ζωής, το σπίτι, η επαγγελματική ζωή και οι σχέσεις σας πρόκειται να αλλάξουν μετά τη γέννηση του μωρού σας.

Ενώ μερικές γυναίκες είναι υπερήφανες για την αύξηση του μεγέθους τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τους αρέσει να καμαρώνουν τη σταδιακή αύξηση του βάρους τους, είναι αρκετές εκείνες που βλέπουν την αύξηση αντιαισθητική. Οι αλλαγές στο σώμα σας που έρχονται με την εγκυμοσύνη μπορεί να είναι αρκετά παράξενες. Γι” αυτό, προσπαθήστε να νιώθετε καλά με την αλλαγή της εικόνας σας. Να σκέφτεστε πως οι αλλαγές στο σώμα σας είναι μόνο προσωρινές. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι – άνδρες και γυναίκες – που βρίσκουν το σώμα μιας εγκύου αισθησιακό και ελκυστικό. Σε προχωρημένα στάδια της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες συχνά φαίνεται να λάμπουν.

Όντας έγκυες μπορείτε μερικές φορές να αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε σε ένα συναισθηματικό rollercoaster. Αυτό οφείλεται στην τεράστια αύξηση των ορμονών στο σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η οποία καθιστά τις έγκυες γυναίκες πιο ευάλωτες και λιγότερο ικανές να ελέγξουν τα συναισθήματά τους.