Είστε ερωτευμένες ή εξαρτημένες;

Όντας σε μία σχέση, είναι δύσκολο πολλές φορές να διακρίνετε εάν είστε πραγματικά ερωτευμένες ή απλώς εξαρτημένες από αυτήν. Πόσες φορές δεν έχουμε δει φίλες μας να λένε είμαι πραγματικά ερωτευμένη και να πηδούν από σχέση σε σχέση με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάντα μέσα στον έρωτα! Ειλικρινά πιστεύουν στον εύκολο έρωτα ή είναι θύματα της ανασφάλειας της μοναξιάς τους;

Ένεκα συνήθειας και ειδικά μετά από πολύ καιρό με τον ίδιο σύντροφο δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε με ευκρίνεια τι ακριβώς γίνεται. Τα παρακάτω συναισθηματικά διλήμματα όμως, θα σας βοηθήσουν είτε να αναγνωρίσετε τον πραγματικό έρωτα που τρέφετε για τον σύντροφό σας, είτε τελικά να αποδεχτείτε την εξάρτησή σας και να προχωρήσετε!

  • Ο έρωτας είναι πάθος! Η εξάρτηση είναι; Ο έρωτας δημιουργεί ζαλάδα έντονων συναισθημάτων,τα οποία μπορεί να διαρκέσουν ακόμη και μετά το τέλος μιας σχέσης. Η εξάρτησή σας από  την άλλη όταν κάτι τελειώνει δημιουργεί άγχος και ανασφάλειες.
  • Ο έρωτας είναι ανιδιοτελής. Η εξάρτηση αγαπά το εγώ! Στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται. Παύετε να σκέφτεστε με το μυαλό και σκέφτεστε μόνο με την καρδιά. Και η καρδιά σας σταματά να χτυπά μόνο για σας, χτυπά και για σας. Στην εξάρτηση αντίθετα χτυπά μόνο για σας γιατί η λογική της συντήρησης της εξάρτησης έχει την παντοδυναμία.
  • Ο έρωτας έχει δύναμη. Η εξάρτηση έχει να κάνει με το ποιος έχει τη δύναμη. Στον έρωτα το να δείτε το σύντροφό σας κάθε μέρα δεν μεγαλώνει τα συναισθήματά σας γι” αυτόν. Αισθάνεστε ασφάλεια και μακριά του παρότι σας λείπει. Στην εξάρτηση, θέλετε να είστε 24 ώρες το 24ωρο μαζί, για να θρέψετε κατ’αρχήν την ανασφάλειά σας ότι όλα είναι καλά, ότι ακόμη (και καλά) είστε ερωτευμένη με εκείνον, κι εκείνος με εσάς.