Καταναλώστε κρασί κάνει καλό

Έχετε σίγουρα ακούσει τις φήμες σχετικά με τα οφέλη του κρασιού στην υγεία σας. Θα θέλαμε να τις ενισχύσουμε και να επισημάνουμε και κάποιους άλλους λόγους που κάνουν το κρασί ένα θεραπευτικό και ευεργετικό ποτό. Συγκεκριμένα, το κόκκινο κρασί προσφέρει ευεργετικά αποτελέσματα μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης ή θανάτου από στεφανιαία νόσο. Οι ευεργετικές δράσεις του κόκκινου κρασιού εμφανίζονται μόνο μετά από καθημερινή και όχι περιστασιακή κατανάλωσή του. Η μέτρια κατανάλωσή του μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό σας. Γι” αυτό, φροντίστε να καταναλώνετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί καθημερινά μαζί με το κυρίως γεύμα σας!

1. Είναι πηγή νεότητας.

Οι λάτρεις του κρασιού ζουν περισσότερο από αυτούς της μπύρας! Το κρασί προσφέρει διάφορες αντιγηραντικές ιδιότητες όπως λαμπερό δέρμα. Επιπλέον, προλαμβάνει τυχόν καρκινικές αλλοιώσεις του δέρματος.

2. Θα ωφελήσει το έντερό σας.

Τα οφέλη των τροφίμων (που έχουν υποστεί ζύμωση) για το πεπτικό σας σύστημα είναι αναμφισβήτητα. Περιέχουν ευεργετικά ένζυμα, Β-βιταμίνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα καθώς και διάφορα στελέχη προβιοτικών.

3. Έχει αντιοξειδωτική δράση.

Το κρασί πέραν του αλκοόλ περιέχει και ορισμένες αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στην αύξηση της καλής χοληστερόλης, στη μείωση της δημιουργίας θρόμβων στο αίμα, στη μείωση της πηκτικότητας του αίματος και στη βελτίωση της λειτουργικότητας των αγγείων. Επιπρόσθετα, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν τη διαδικασία οξείδωσης στο σώμα, η οποία οδηγεί σε βλάβη των κυττάρων. Τα αντιοξειδωτικά εργάζονται λοιπόν για την πρόληψη της αλυσιδωτής αντίδρασης.

4. Προωθεί την υγεία της καρδιάς.

Το κόκκινο κρασί μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, καρδιακής προσβολής και διαβήτη τύπου 2. Άλλα οφέλη για την υγεία περιλαμβάνουν τη μείωση της χοληστερόλης και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Όπως με τα περισσότερα πράγματα, το μέτρο είναι το κλειδί!Απολαμβάνοντας ένα ποτήρι ή δύο μπορείτε να πετύχετε καλύτερη υγεία, αρκεί να μην ξεπερνάτε αυτή την ποσότητα.

5. Είναι διασκεδαστικό!

Για χιλιάδες χρόνια, το κρασί ήταν το σύμβολο του ξεφαντώματος, της δημιουργικότητας και της γιορτής. Γι “αυτόν και μόνο τον λόγο, θα θέλαμε να καταναλώνετε ένα με δύο ποτήρια κρασί ημερησίως.