Η σωστή άσκηση μπορεί να κάνει τη σιλουέτα σας να δείχνει πιο ψηλή και αδύνατη

Όταν το περιτόνιο (δηλ. ο σκληρός συνδετικός ιστός που καλύπτει οργανικά, χωρίς ασυνέχειες το σώμα και δένει το μυϊκό μας σύστημα με τον σκελετό μας) είναι υγιές, χαρακτηρίζεται από ευκαμψία και πλαστικότητα, ενώ οι όποιες βλάβες του προκαλούν πόνο και δυσκολία κίνησης. Ακόμη και η πολύωρη καθιστική εργασία μπροστά από έναν υπολογιστή επηρεάζει το σύστημα αυτό του συνδετικού ιστού, δημιουργώντας συμφύσεις που σκληραίνουν και αφυδατώνουν την περιτονία, με συνέπεια την αλλαγή στάσης και ισορροπίας στο σώμα σας.

Η λεγόμενη περιτονιακή μάλαξη  έχει σαν στόχο την επαναφορά της ευκινησίας μέσω μαλάξεων και πιέσεων στα σημεία που πάσχουν. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στη θεραπευτική προσέγγιση συμμετέχει όλο το σώμα, καθώς πολλές φορές οι πόνοι σε ένα σημείο έχουν αντίκτυπο σε κάποιο άλλο – για παράδειγμα, οι πόνοι στους ώμους «χτυπούν» και τη μέση ή τα ισχία.

Στα ευεργετικά αποτελέσματα μιας τέτοιας θεραπείας συγκαταλέγονται η μείωση του σωματικού στρες, την επαναφορά της σωστής στάσης του σώματος και την απομάκρυνση των πιέσεων που αισθανόμαστε στους μύες μας, λόγω της κακής στάσης στην καθημερινότητα μας.

Επιπλέον, μέσα από ένα σύστημα συγκεκριμένων κινησιολογικών και νευρομυϊκής προσαρμογής ασκήσεων «εκπαιδεύουμε» τον εγκέφαλο στην σωστή κινησιολογία και μυϊκή προσαρμογή που απαιτούν οι διάφορες καθημερινές μας δραστηριότητες.

Εναλλακτικά από τις τακτικές σας επισκέψεις στον ειδικό θεραπευτή, υπάρχει ακόμη ένας τρόπος να προσφέρετε στο σώμα σας την ανακούφιση και ενεργοποίηση που χρειάζεται. Δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε έναν κύλινδρο ισορροπίας και να εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα μια σειρά από πραγματικά αναζωογονητικές ασκήσεις, κάνοντας παράλληλα ένα αυτομασάζ.