Συμβουλές για την περιποίηση των νυχιών

Οι χαμηλές θερμοκρασίες φέρνουν στο νου εικόνες από χιόνι και ζεστή σοκολάτα. Δεδομένου ότι ο ξηρός αέρας του χειμώνα κάνει ιδιαίτερα σκληρά τα χέρια, είναι καλό να φροντίσουμε τα νύχια μας και ταυτόχρονα να τα προστατέψουμε από τον κρύο καιρό.

Δύο λέξεις: απώλεια υγρασίας. «Τα υγιή νύχια περιέχουν 18 τοις εκατό νερό κατά μέσο όρο», λέει η Erin Gilbert, μια δερματολόγος της Νέας Υόρκης. Το χειμώνα, είμαστε συνεχώς σε κίνηση μεταξύ θερμών και ξηρών εσωτερικών χώρων και χαμηλών θερμοκρασιών εξωτερικών χώρων. Αυτές οι ακραίες μεταβολές θερμοκρασίας μπορούν να μειώσουν το επίπεδο υγρασίας στο νύχια μας, αφήνοντάς τα αφυδατωμένα. Τα ξηρά νύχια είναι πιο πιθανό να σπάσουν.

Tips προστασίας: 

Ενυδάτωση είναι το νούμερο ένα για την φροντίδα των νυχιών κατά τους χειμερινούς μήνες. Με τις κατάλληλες κρέμες τα νύχια μπορούν να γίνουν εύκαμπτα, εύπλαστα και να έχουν λιγότερες πιθανότητες να σπάσουν. Όταν εφαρμόσετε την κρέμα κάντε ένα απαλό μασάζ στα πετσάκια για να βοηθήσετε στην τόνωση της υγείας των νυχιών. Ψάξτε για λοσιόν που περιέχει ουσίες που συγκρατούν την υγρασία του δέρματος. Μία φορά την εβδομάδα, κάντε μία εντατική θεραπεία. Βάλτε τα χέρια σας σε χλιαρό νερό για όχι περισσότερο από 10 λεπτά και στη συνέχεια καλύψτε τα με λάδι. Φορέστε βαμβακερά γάντια και περιμένετε για τουλάχιστον μία ώρα.