Πως θα απαλλαγούμε από τους τοξικούς ανθρώπους, με τη βοήθεια του feng shui!

Οι υποστηρικτικοί φίλοι είναι πραγματικά πλούτος στην ζωή μας, καθώς μας δίνουν δύναμη, προτροπή, στήριξη και θετική σκέψη σε όλα όσα επιθυμούμε να κάνουμε.

Τι συμβαίνει, όμως, εάν στο κοινωνικό μας περιβάλλον υπάρχουν τοξικοί άνθρωποι, που μας απομυζούν την ενέργεια, μας κουράζουν και μας αποτρέπουν από κάθε καινούργιο σχέδιο;

Η θετική ενέργεια του feng shui θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε ανθρώπους με θετική ενέργεια που θα είναι δίπλα μας στις χαρές αλλά και στις λύπες μας.

Αρχικά, εστιάζουμε στη νότια πλευρά του χώρου μας, σε σχέση με το κέντρο του, που αφορά το κοινωνικό μας περιβάλλον, τους φίλους μας, τη φήμη μας και γενικά την επαφή μας με τους άλλους ανθρώπους.

Κόκκινες αποχρώσεις στα υφάσματα και στα διακοσμητικά, σε αυτό το σημείο του σπιτιού, θα δώσουν το στοιχείο της φωτιάς που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις ανθρώπινες σχέσεις.

Ειδικά ένα αστέρι, μια πυραμίδα ή ακόμα και ένας πίνακας που θα απεικονίζει πουλιά (όπως της φωτογραφίας) μαζί με ένα κόκκινο κερί σε αυτή την νότια πλευρά του χώρου, θα ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό τη φήμη και την αναγνώρισή μας.

chinese peonies and birds for friendship 2

Είναι σημαντικό, όμως, να αποτρέψουμε την εισβολή αρνητικών μολυσματικών ατόμων στην ζωή μας, παράλληλα με την προσοχή που θα πρέπει να δείξουμε στην επιλογή των φίλων και των συνεργατών μας.

Τοποθετούμε, πάντα σε αυτό τον νότιο τομέα του χώρου μας, ένα γυάλινο μπώλ το οποίο θα γεμίσουμε μέχρι τα 2/3 του με νερό και το 1/3 αλάτι Ιμαλαίων. Αυτό το μπώλ θα πρέπει να αλλάζεται μια φορά την εβδομάδα αφού παρατηρούμε σε ποιά μορφή έχει περιέλθει το αλάτι.

Όσο ξεχειλίζει τόσο καθαρίζει η αρνητική ενέργεια απο τον χώρο.

Το μπώλ με το αλάτι το τοποθετούμε για ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών συνεχόμενα και ειδικά όταν έχουμε πολλούς επισκέπτες σπίτι μας.

Τέλος, είναι πολύ καλό ενεργειακά να τοποθετήσουμε έναν κρύσταλλο τουρμαλίνη, στα νότια του χώρου, που θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε γρηγορότερα από τα μολυσματικά “βέλη” των αρνητικών ανθρώπων γύρω μας.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως είναι καλύτερα να δίνουμε προσοχή στα γεγονότα και στους ανθρώπους που λειτουργούν θετικά στη ζωή μας και όχι σε άτομα που μας δημιουργούν προβλήματα και ένταση.

Σκεπτόμενοι θετικά προσελκύουμε θετικές εξελίξεις και εμπειρίες στην καθημερινότητά μας.

 

Ευθυμία Α. Μισιρλή

Μηχανολόγος-Μηχανικός

Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui

www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr