Κίνητρα για δημιουργία και επιτυχία από το feng shui!

Είναι πολύ πιθανό, ειδικά σε αυτή την χρονικά δύσκολη περίοδο της ζωής μας, να αισθανόμαστε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να θέσουμε τον εαυτό μας σε δράση, να κινηθούμε προς την δημιουργία και την υλοποίηση όλων όσων ονειρευόμαστε.

Είναι λογικό να έχουμε χάσει το κουράγιο μας και να αισθανόμαστε πως βρισκόμαστε σε μια δίνη άσχημων καταστάσεων.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να συνεχίσουμε να αισθανόμαστε έτσι γιατί, αν μη τι άλλο, αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία μας, μέσω των ψυχοσωματικών προβλημάτων.

Η θετική ενέργεια του feng shui μας βοηθά σε αυτή την αναζήτηση δύναμης και στόχων με 3 απλές αλλά πολύ βασικές οδηγίες:

1/ Αρχικά, εντοπίζουμε τη βορειοανατολική πλευρά του χώρου σχετικά με το κέντρο του σπιτιού ή του γραφείου μας.

Αυτός ο βορειοανατολικός τομέας αντιπροσωπεύει τα κίνητρα, την ενεργειακή ώθηση που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε όλα όσα επιθυμούμε.

Είναι σημαντικό να ενισχύσουμε σε αυτό το σημείο του χώρου, το στοιχείο της φωτιάς και το στοιχείο της Γης.

Για το στοιχείο της Γης, προσθέτουμε διακοσμητικά από πηλό ή πέτρα, σε λευκό χρώμα – ιδανικά ένα πουλί από πηλό ή πέτρα θα “ανοίξει” μέσω της ενέργειας Qi και τα δικά μας φτερά!

Για να προσθέσουμε το στοιχείο της φωτιάς, επιλέγουμε κεριά σε κόκκινο και μώβ χρώμα ή διακοσμητικά σε σχήμα αστεριού ή τριγωνικό (όπως μια πυραμίδα).

images (1)

2/ Είναι σημαντικό, σε αυτή την βορειοανατολική πλευρά του χώρου μας να τοποθετήσουμε έναν πίνακα που θα απεικονίζει βουνά (σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου μας αρέσει καλύτερα).

Προσέχουμε όμως να τον τοποθετήσουμε πίσω από την πλάτη μας, όπως θα καθόμαστε στο γραφείο ή στο σαλόνι μας, έτσι ώστε να μας στηρίζει ενεργειακά και να μας δίνει “βάση” και σταθερότητα.

Εάν τοποθετήσαμε τον πίνακα με το βουνό μπροστά μας, θα έχουμε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα καθώς αυτός θα συμβολίζει τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε προκειμένου να “προσπεράσουμε” το βουνό που βλέπουμε μπροστά μας!

3/ Τέλος, φροντίζουμε να ενισχύσουμε τον βορειοανατολικό τομέα του χώρου – είτε στο γραφείο είτε στο σπίτι μας- τοποθετώντας τα λουλούδια της δύναμης και της θέλησης που θα ενδυναμώσουν την προσωπική μας ενέργεια, σύμφωνα με το feng shui.

Αυτά είναι η βιολέτα και το κυκλάμινο (ιδανικά σε κόκκινο ή μωβ χρώμα) και οι τουλίπες ή οι μαργαρίτες (σε λευκό χρώμα).

Τα 3 απλά βήματα αυτά θα ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό την εσωτερική μας δύναμη, θα μας βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων μας και θα προσελκύσουν την κοινωνική αναγνώριση και την ευημερία στην ζωή μας.

Ευθυμία Α. Μισιρλή

Μηχανολόγος-Μηχανικός

Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui

www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr