Μεγάλη και αποκαλυπτική έρευνα: 100 άνδρες μιλούν για την πορνεία

Σίγουρα η πορνεία είναι ένα θέμα με τεράστιο ενδιαφέρον, έχει όμως ερευνηθεί ελάχιστα. Έτσι εξηγείται και η ουσιαστική έλλειψη στατιστικών στοιχείων.

Το healthreportaz, μια ιατρική ιστοσελίδα που ασχολείται με θέματα δημόσιας υγείας, ρίχνει άπλετο φως σε αυτό το καυτό κοινωνικό ζήτημα που αφορά όχι μόνον σε άνδρες αλλά και σε γυναίκες, καθώς μια τέτοιου είδους ερωτική συμπεριφορά και σεξουαλική επιλογή επηρεάζει αναμφισβήτητα και τα δύο φύλα.

Εμείς, μετά από πολύμηνη έρευνα, κατορθώσαμε να βρούμε εκατό γενναίους άνδρες που δεν φοβήθηκαν να μας μιλήσουν σχετικά, αφού βέβαια τους δώσαμε όλες τις δυνατές εγγυήσεις εχεμύθειας…

Δείτε τι απάντησαν στο ερωτηματολόγιο-φωτιά που τους τέθηκε.

  • Ξέρετε κανέναν που να έχει πάει με πόρνη;

Ναι έναν 11%

Ναι, παραπάνω από έναν 37%

Όχι 52%

  • Εσείς θα πηγαίνατε ποτέ με πόρνη κάτω από ορισμένες συνθήκες;

Ναι 35%

Όχι 67%

  • Έχετε πάει ποτέ με πόρνη;

Ναι 10%

Όχι 90%

  • Για ποιο λόγο νομίζετε ότι οι άνδρες καταφεύγουν στις πόρνες;

Γιατί δεν μπορούν να κάνουν σεξ με άλλη γυναίκα 65%

Γιατί εκεί κάνουν πιο τολμηρό σεξ από ότι με την παρτενέρ τους 63%

Γιατί μπορούν να απολαύσουν το σεξ χωρίς συναισθηματικές δεσμεύσεις  60%

Νιώθουν μοναξιά 54%

Από περιέργεια 46%

Τους αρέσει το στοιχείο του κινδύνου 35%

Τους αρέσει να νιώθουν παράνομοι  31%

Έχουν βαρεθεί την παρτενέρ τους  30%

Θέλουν να νιώσουν κάποια οικειότητα 18%

Πρόκειται για μια αρρώστια 4%

Το ένα τρίτο από τους ερωτηθέντες απάντησε ότι κάτω από ορισμένες συνθήκες θα πήγαινε με μια ιερόδουλη. Ποιες ακριβώς, όμως είναι αυτές οι συνθήκες;

Οι συντηρητικοί, όπως αποδεικνύεται από τις απαντήσεις της έρευνάς μας, έχουν άδικο όταν δηλώνουν ότι οι άνδρες καταφεύγουν στις πόρνες γιατί έχουν κάποια διαστροφή. Πραγματικά, οι πιο πολλοί πηγαίνουν από απλή περιέργεια. Αλλά τελικά οι περισσότεροι καταφεύγουν για έναν πολύ απλό λόγο στις ιερόδουλες: Γιατί εκεί μπορούν να κάνουν σεξ που δεν μπορούν να κάνουν με άλλες γυναίκες.

Εκείνοι που είχαν δεσμό όταν ρωτήθηκαν, είπαν ότι ο πιο συνηθισμένος λόγος είναι ότι έχουν βαρεθεί τις παρτενέρ τους, ότι το σεξ μαζί τους έχει καταντήσει ανιαρό, ή γιατί η σύντροφός τους είναι ψυχρή και δεν θέλει να κάνει σεξ μαζί τους.

Αντίθετα, όσοι δεν είχαν κάποιο δεσμό, απάντησαν ότι πηγαίνουν στις ιερόδουλες, είτε για να κάνουν σεξ, είτε από απλή περιέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το ένα τρίτο από τους ερωτηθέντες επιβεβαίωσε ότι έχει πάει σε πόρνες. Τα δύο τρίτα αντίθετα ισχυρίστηκαν ότι δεν κατέφυγαν ποτέ σε πόρνες. Μάλιστα, το ένα τρίτο υποστήριξε ότι ούτε και θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί να κάνει κάτι τέτοιο.

– Αν τελικά αποφασίζατε να πάτε, τι θα θέλατε;

Σεξ με διείσδυση 91%

Στοματικό σεξ 80%

Μασάζ 40%

Να μιλήσω 43%

Κάτι διαφορετικό 29%

Περίπου τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ένας άνδρας θα επισκεφτεί ένα πορνείο για να κάνει πιο διαφορετικό, ασυνήθιστο σεξ από εκείνο που κάνει συνήθως.

Ωστόσο, όσοι μας απάντησαν ότι ίσως να το σκέφτονταν να επισκεφτούν μια πόρνη, μας έδωσαν τελείως διαφορετικές απαντήσεις. Λιγότερο από το ένα τρίτο μοιράστηκε μαζί μας ότι αυτό θα ήταν το κίνητρό τους. Ο κύριος λόγος ήταν το κανονικό σεξ. Γύρω στο ένα τρίτο μας είπε ότι θα πήγαινε μόνο και μόνο για να κουβεντιάσει. Δυστυχώς δεν μας είπαν και ποιο θα ήταν το θέμα της συζήτησης…

– Πιστεύετε ότι το να πηγαίνουν οι άνδρες στις πόρνες είναι:

Όχι κάτι άξιο θαυμασμού, αλλά κατανοητό 83%

Κάτι απολύτως φυσικό 29%

Όχι κάτι αξιέπαινο, αλλά συγχωρητέο 22%

Κατακριτέο 8%

– Για ποιους λόγους πιστεύετε ότι μια γυναίκα γίνεται πόρνη;

Δεν έχει άλλο τρόπο να βγάλει μεροκάματο 83%

Αναγκάστηκε να το κάνει και τώρα δεν μπορεί να ξεφύγει 77%

Δεν έχει άλλο τρόπο να βγάλει το ψωμί της 75%

Μόνον έτσι μπορεί να αναθρέψει τα παιδιά της 70%

Απολαμβάνει το σεξ χωρίς δεσμεύσεις 24%

Της αρέσει 24%

Γιατί όταν ήταν παιδί κακοποιήθηκε σεξουαλικά 21%

Της αρέσει το περιπετειώδες σεξ 13%

Είναι διεστραμμένη σεξουαλικά 10%

Οι περισσότεροι άνδρες έχουν μια πολύ κυνική άποψη σχετικά με τον λόγο που οι γυναίκες γίνονται πόρνες. Δεν κοροϊδεύουν τον εαυτό τους. Γνωρίζουν ότι το κάνουν για την επιβίωσή τους.

Αν εσείς ήσασταν πόρνη, πως θα νιώθατε μετά;

Τέλεια, το απόλαυσα 36%

Θα φοβόμουνα ότι είχα κολλήσει κάποιο αφροδίσιο 36%

Όχι καλύτερα από ότι ένιωθα πριν 27%

Ένοχος 18%

Τι εντύπωση έχουν όμως οι άνδρες για κάποιον που επισκέπτεται μια πόρνη;

Αν και ουσιαστικά αρνούνται να τον καταδικάσουν, είναι φανερό ότι οι περισσότεροι άνδρες δεν έχουν καλή γνώμη για εκείνους που πληρώνουν το σεξ. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι άνδρες που καταφεύγουν συχνά σε πόρνες θεωρούνται μάλλον ψυχροί, εγωιστές, παρορμητικοί και όχι πολύ τίμιοι, αλλά σίγουρα άνθρωποι που τους αρέσει να παίρνουν ρίσκο.

Η γνώμη που έχει το δείγμα των ερωτηθέντων για τις πόρνες είναι παρόμοια με την γνώμη που έχει και για τους πελάτες τους με μερικές αξιοσημείωτες διαφορές. Γενικά οι πόρνες θεωρούνται λιγότερο ψυχρές και περισσότερο εξωστρεφείς. Ωστόσο, είναι περισσότερο δυνατές και πιο σκληρές από ότι οι πελάτες τους. Κανένας δεν πιστεύει ότι είναι ιδιαίτερα έξυπνες.

Ένα πολύ υψηλό ποσοστό ανδρών (42%) μας απάντησε ότι η επίσκεψη σε μια πόρνη είναι δυνατό να σώσει μια σχέση, αν το ικανοποιητικό ή το ασυνήθιστο σεξ είναι αυτό που λείπει από την σχέση. Μόνον ένας από εκείνους που είχαν πραγματικά επισκεφτεί μια πόρνη, αποκάλυψε ότι είχε καλύτερες διαθέσεις απέναντι στην παρτενέρ του μετά την επίσκεψη. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι το έτερον ήμισυ δεν θα ανακάλυπτε ποτέ τίποτε. Γιατί κανένας δεν είχε ψευδαισθήσεις σχετικά με το τι θα γινόταν, αν το μάθαινε.

Πάντως, η επίσκεψη σε ένα πορνείο δεν προκαλεί τον θαυμασμό σαν μια επικίνδυνη πράξη που την κάνουν οι «πολλοί άνδρες». Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Οι γυναίκες της Ελλάδας μπορούν επομένως να κοιμούνται ήσυχες, γιατί φαίνεται ότι οι άνδρες τους προτιμούν να είναι μαζί τους.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 106 ανδρών, ηλικίας 18-29 σε ποσοστό 30% , 30-39 ετών 25%, 40-49 ετών 20% και 50+  25% με παντρεμένους το 57%, ανύπαντρους 21% και όσους συγκατοικούν 19%.