Ποια λάθη στο μακιγιάζ ξενίζουν τους άνδρες

Υπερβολικό make up

Έχει χαρακτηριστεί εκατοντάδες φορές σε προσωπικές συζητήσεις των ανδρών και στα φόρουμ ως «στρώμα από σοβά». Θα πρέπει λοιπόν να μετριάσουμε αυτό το πάθος. Οι άντρες εκτιμούν τη φυσικότητα και όχι την άψογη στυλιζαρισμένη εμφάνιση.

Μακιγιάζ βαμπ

Σε αντίθεση με τον κλασικό κανόνα του μακιγιάζ – έμφαση, ή τα μάτια ή τα χείλη – μερικές γυναίκες προτιμούν να τονίζουν και τις δύο περιοχές. Το αποτέλεσμα; Υπερβολικά έντονο μακιγιάζ, που δεν αναδεικνύει κανένα χαρακτηριστικό. Αντίθετα, προσθέτει χρόνια!

Φρύδια με αφύσικο σχήμα

Μολονότι είναι τάση τα μεγάλα και όχι τόσο λεπτά φρύδια, οι άνδρες δεν θέλουν να βλέπουν χοντρές ή φαρδιές λωρίδες φρυδιών που συνδέονται με την ακαμψία του χαρακτήρα και την επιθετικότητα.

Ψεύτικες ή σαν ψεύτικες βλεφαρίδες

Εφοδιαζόμαστε με ακριβή μάσκαρα, ειδικό ψαλίδι για το γύρισμα, τεχνητές  βλεφαρίδες προσπαθώντας να τονίσουμε το βλέμμα για να εκτοξεύσουμε τη γοητεία μας στα ύψη. Αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή και μέτρο σε όλα αυτά γιατί οι άντρες την υπερβολή την θεωρούν απωθητική.

Smokey eye

Σε εμάς αρέσει το μυστήριο look που ίσως νομίζουμε πώς αποπνέει αλλά αποδεικνύεται ότι σε εκείνους όχι. Στα φόρουμ υπάρχουν σχόλια όπως «μεγάλες κηλίδες πάνω και κάτω από τα μάτια που θυμίζουν αρκούδα» ή «είναι τρομακτικά».

Φωτεινό ρουζ

«Βαμμένη σαν κούκλα», «αφύσικα ροζ μάγουλα», «ρωσική Μπαμπούσκα». Σύμφωνα με φόρουμ των ανδρών, αυτές είναι οι σκέψεις που έρχονται στο μυαλό τους όταν βλέπουν ένα κορίτσι με ρουζ μιας αφύσικης απόχρωσης.

Kραγιόν ή lip gloss

Οι άνδρες θέλουν τα χείλη των γυναικών φυσικά, περιποιημένα, βαμμένα απαλά. Η πλειοψηφία των αρσενικών μελών φόρουμ μιλούν για τη σεξουαλικότητα των χειλιών μας, ενώ δεν τους αρέσουν τα πολύ σκούρα και μοβ κραγιόν γιατί δεν τα βρίσκουν καθόλου θηλυκά.  Ο ανδρικός πληθυσμός επίσης δεν θέλει  ούτε να ακούσει για lip gloss με γκλιτερ. Επίσης, φοβούνται τους λεκέδες από κόκκινο κραγιόν.

Καθόλου μακιγιάζ

Αν μια γυναίκα δεν χρησιμοποιεί καθόλου καλλυντικά, θεωρείται συχνά από τους άνδρες ως ανασφαλής, απεριποίητη και ατημέλητη. Στην πραγματικότητα, οι άνδρες αγαπούν την αίσθηση του μέτρου στην εμφάνιση των γυναικών. Αυτό ισχύει για τα πάντα, το μακιγιάζ, τα ρούχα, το ύψος των τακουνιών και τις τάσεις της μόδας.