Στολίζουμε το γιορτινό τραπέζι με θετική ενέργεια feng shui!

Η επιλογή των υλικών και των χρωμάτων του τραπεζιού, ειδικά τις γιορτινές ημέρες που πλησιάζουν, ασκούν πανίσχυρη επίδραση στο περιβάλλον και στα άτομα που το απαρτίζουν.

Θα δούμε ποια είναι τα πιο θετικά στοιχεία διακόσμησης του τραπεζιού μας σύμφωνα με την θετική ενέργεια του feng shui έτσι ώστε να έχουμε ήρεμη, αρμονική ροή ενέργειας στον χώρο.

Αρχικά, επιλέγουμε να τοποθετήσουμε το γιορτινό μας τραπέζι στα ανατολικά, νοτιοανατολικά, δυτικά ή βορειοδυτικά του σπιτιού μας.

Αυτές οι κατευθύνσεις είναι ιδανικές καθώς έχουν σταθερή ροή ενέργειας Qi και συμβάλλουν στην επικοινωνία, την απόλαυση, την ζωντάνια και την χαρά.

Θα πρέπει να αποφύγουμε την βορειοανατολική πλευρά του σπιτιού γιατί εκεί υπάρχει αιχμηρή απότομη ροή ενέργειας που μπορεί να προκαλέσει δυσθυμίες, ένταση και παρεξηγήσεις.

Είναι σημαντικό να έχουμε και τα 5 στοιχεία (ξύλο, μέταλλο, νερό, γη και φωτιά) του feng shui σε ισορροπία έτσι ώστε ενεργειακά να υπάρχει ισορροπημένη ροή ενέργειας και μεταξύ των συνδαιτυμόνων.

imagesΣερβίτσια από πορσελάνη φέρνουν το στοιχείο της γης, ενώ τα μεταλλικά/ασημένια μαχαιροπίρουνα ενισχύουν το στοιχείο του μετάλλου.

Εμείς, επιπλέον, συμπληρώνουμε αυτά τα 5 στοιχεία χρησιμοποιώντας αποχρώσεις του κόκκινου χρώματος (μωβ, πορτοκαλί, κεραμιδί) αλλά και διακοσμητικά κεριά (ιδανικά στα παραπάνω χρώματα) που προσθέτουν το δυναμικό στοιχείο της φωτιάς.

Το στοιχείο του νερού θα υπάρχει στο τραπέζι μας με τα γυάλινα σκεύη και τα κρυστάλλινα ποτήρια, ενώ μπορούμε να επιλέξουμε για τα διακοσμητικά και τα υφάσματα (πχ. του τραπεζομάντηλου, των πετσετών κτλ.) να έχουν τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σχήμα που αντιπροσωπεύει το στοιχείο της γης.

images (1)Τέλος, δεν θα παραλείψουμε να στολίσουμε το τραπέζι μας με λουλούδια-αληθινά ή υφασμάτινα- που θα προσθέσουν την ενέργεια του ξύλου, συμπληρώνοντας έτσι τον κύκλο των 5 στοιχείων του feng shui.

Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ντάλιες, τουλίπες, ανεμώνες, τριαντάφυλλα ή ακόμα και μαργαρίτες, λουλούδια που είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά στις παραπάνω θετικές πλευρές του σπιτιού, όπου τοποθετούμε το γιορτινό μας τραπέζι.

 

Ευθυμία Α. Μισιρλή

Μηχανολόγος-Μηχανικός, 

Ειδικός σύμβουλος Ευνοϊκής Ψυχολογικής Χωροθεσίας Feng Shui

www.fengshuiinteriordesign.gr