Πως να μην λαδώνουν τα μαλλιά σας!

Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, μπορεί να είναι δύσκολο να τα εμποδίσετε από τα μοιάζουν “λαδωμένα” και βαριά.

Υπάρχουν όμως μερικές απλές λύσεις για να μειώσετε ή ακόμη και να απαλλαγείτε άπαξ και δια παντός από τα “λαδωμένα” μαλλιά:
Μην λούζεστε πιο συχνά από ό,τι χρειάζεται
Κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας, η επιδερμίδα της κεφαλής παράγει έλαια για να αναπληρώσει εκείνα που χάθηκαν στο πλύσιμο. Αν λούζεστε πολύ συχνά, θα υποχρεώσετε το δέρμα σας να αυξήσει ακόμα περισσότερο την παραγωγή των φυσικών του ελαίων και θα χειροτερέψετε την κατάσταση.
Μην βάζετε κοντίσιονερ στην ρίζα της τρίχας
Προσπαθήστε να βάζετε το κοντίσιονερ μόνο στα 3/4 της τρίχας και όχι στην ρίζα. Έτσι, τα μαλλιά θα απορροφήσουν όλο το προϊόν που χρειάζονται για να δείχνουν λαμπερά και υγιή, και ταυτόχρονα δεν θα “πνίξετε” με περιττό υλικό τις ρίζες.
Πάντα να ξεβγάζετε καλά το σαμπουάν
Μην βιάζεστε. Αφιερώστε τουλάχιστον ένα λεπτό για να ξεπλύνετε το σαμπουάν/κοντίσιονερ από τα μαλλιά σας. Επίσης, εφόσον μπορείτε, περιορίστε το καυτό νερό στο λούσιμο και το ξέβγαλμα, αφού η μεγάλη θερμοκρασία προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη έκκριση ελαίων από τους αδένες του δέρματος στο κεφάλι σας.
Μην αγγίζετε τα μαλλιά διαρκώς με τα χέρια σας
Είναι για τους περισσότερους ένα κακό συνήθειο. Ακουμπάμε διαρκώς τα μαλλιά μας με τα χέρια μας χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ωστόσο, όσο πιο πολύ τα αγγίζετε, τόσο περισσότερο περισσότερο “ενθαρρύνετε” την παραγωγή ελαίων από την επιδερμίδα.