Γρήγορο αδυνάτισμα σε λίγες μέρες

Αν και για πολλούς ειδικούς πάνω σε θέματα δίαιτας είναι απαγορευμένη η λέξη «γρήγορα» παρ’όλα αυτά εμείς οι γυναίκες είμαστε της γρήγορης δίαιτας διότι δεν θέλουμε να χάσουμε μέρα που να μην δείχνουμε αδύνατες και όμορφες. Φυσικά το γρήγορο αδυνάτισμα έχει αποτελέσματα αλλά εγκυμονεί και κινδύνους που θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να αποφύγουμε.

Πρώτη συμβουλή για γρήγορο αδυνάτισμα είναι η μείωση των υδατανθράκων σε 25 γρ. την ημέρα.  Αυτό σημαίνει ότι ξεχνάμε για λίγο τις πλούσιες σε άμυλο τροφές όπως είναι το ψωμί, τα μακαρόνια, το ρύζι, η πατάτα, επίσης τα αμυλούχα λαχανικά όπως το καλαμπόκι, το παντζάρι, το καρότο και ο αρακάς, τα έτοιμα και επεξεργασμένα τρόφιμα, τα φρουτοποτά διότι περιέχουν ζάχαρη και φυσικά το αλκοόλ.

Ας δούμε ένα ενδεικτικό πρόγραμμα αποφυγής υδατανθράκων:

Πρωινό: Φρυγανιές με μέλι ή ταχίνι (το ταχίνι θα σας δώσει ενέργεια και θα σας κρατήσει σίγουρα μέχρι το επόμενο γεύμα), έναν καφέ χωρίς ζάχαρη (αν θέλετε χρησιμοποιείτε στέβια ή ζαχαρίνη) και μπορείτε να φτιάξετε και έναν φυσικό χυμό να πιείτε.

Δεκατιανό: Μισό λίτρο γάλα μαζί με μια μπάρα δημητριακών.

Μεσημεριανό: Το μεσημέρι έχετε πολλές επιλογές. Προτιμήστε στην βδομάδα σας να έχετε 2 φορές όσπριο, 2 φορές ψάρι, 2 φορές κρεατάκι και μία να έχετε ένα ελεύθερο για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να συνηθίσει το νέο τρόπο ζωής σας.
Τι να τρώτε; Άπαχο κρέας δηλαδή γαλοπούλα, κοτόπουλο, μοσχάρι, συκώτι, ψάρι, ότι σας αρέσει (αποφύγετε τις κονσέρβες) όσπρια φασόλια, φακές, μπάμιες.
Απαραίτητη προϋπόθεση να συνοδεύετε πάντα με ένα πιάτο λαχανικά, είτε ωμά, είτε βραστά, είτε ψητά. Μπορείτε να κάνετε ψητά λαχανικά μόνες στο σπίτι.

Βραδινό: Εδώ θέλει ιδιαίτερη προσοχή και μεγάλη υπομονή. Το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να φάτε ένα γιαούρτι με λίγο μέλι, αλλά αν πεινάτε πολύ μπορείτε να φάτε καθαρή πρωτεΐνη μαζί με ένα ωραίο μπολ σαλάτας.

Έτσι θα δείτε άμεσα και η ζυγαριά να τρελαίνεται αλλά και εσείς, χωρίς να πεινάσετε ιδιαίτερα. Σε κάθε περίπτωση η παρακολούθηση από έναν ειδικό είναι η καλύτερη επιλογή.