Αποτοξινωθείτε με μαύρο πιπέρι

Κάθε online φαρμακείο που ακολουθεί την τάση της εποχής, φροντίζει να γεμίζει τις αποθήκες του με προϊόντα, τα οποία συνήθως συναντάμε σε μπαχαροπωλεία ή παντοπωλεία. Αιτία αυτού είναι πως παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση από τους καταναλωτές, οι οποίοι στρέφονται όλο και πιο πολύ σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Το Πέπερι το μέλαν (Piper nigrum), είναι το γνωστό μας μαύρο πιπέρι ή  μαυροπίπερο. Πρόκειται για ανθοφόρο αναρριχώμενο φυτό (το πιπερόδενδρο ή πιπερόδεντρο) της τάξης των πεπερωδών και της οικογένειας των Πιπεριδών (Piperaceae). Οι καρποί του αποξηρένονται και χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό και καρύκευμα σε πλήθος πιάτων.

Το μαύρο πιπέρι έχει διαπιστωμένη ισχυρή αποτοξινωτική και διουρητική δράση. Συμβάλλει στη διαδικασία της εφίδρωσης, που αποτελεί ακόμα έναν τρόπο αποβολής των τοξικών ουσιών από τον οργανισμό. Έτσι, ενισχύει το μεταβολισμό και επιταχύνει τη διαδικασία αδυνατίσματος.

Βοηθάει να απαλλαγείτε από τον βήχα, όταν συνδυάζεται με μέλι στο ζεστό τσάι. Καθαρίζει το σώμα από τα βακτήρια, αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και δρα ενάντια στις βακτηριακές λοιμώξεις. Η κατανάλωσή του αυξάνει την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε ασθένειες όπως η διάρροια και η δυσκοιλιότητα.

Περιέχει πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών, που ενισχύουν το αμυντικό σύστημα της επιδερμίδας, προσφέροντας αντιγηραντική προστασία και προφύλαξη από τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Πέρα από τη μαγειρική, μπορεί να καταναλωθεί και σε αφεψήματα, ενώ το συναντάμε ως συστατικό σε αρκετά φαρμακευτικά και καλλυντικά σκευάσματα.