Έχετε πονοκέφαλο όταν ξυπνάτε; Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες

Ο πονοκέφαλος το πρωί είναι κάτι αρκετά σύνηθες για αρκετούς ανθρώπους. Πρώτα απ’ όλα, αν για μια σειρά ημερών δεν κοιμάστε επαρκώς, τότε είναι πολύ πιθανό κάποια μέρα να ξυπνήσετε με πονοκέφαλο ο οποίος θα διαρκεί για αρκετές ώρες στην ημέρα.

Μία δεύτερη πιθανή εξήγηση είναι η υπνική άπνοια, δηλαδή εκείνη η κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο έχει πολλές στιγμιαίες διακοπές στην αναπνοή του, καθώς κοιμάται. Έχει αποδειχτεί ότι πολλά άτομα με υπνική άπνοια, έχουν πονοκέφαλο όταν ξυπνούν το πρωί.

Μία τρίτη εξήγηση μπορεί να είναι το τρίξιμο των δοντιών σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πολλοί άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν, αλλά καθώς κοιμούνται έχουν την συνήθεια να πιέζουν και να τρίζουν την κάτω γνάθο επάνω στην άνω γνάθο. Αυτός ο πόνος που δεν γίνεται αντιληπτός όσο ο οργανισμός είναι σε κατάσταση ύπνου, προκαλεί πρόβλημα στους μυς της γνάθου ή της κροταφογναθικής άρθρωσης, το οποίο εκδηλώνεται και με πονοκέφαλο.

Τέλος, είναι πιθανό να υποφέρετε από εποχικές ή άλλες αλλεργίες. Η έκθεση στα ακάρεα της σκόνης, ενώ κοιμάστε (τους αρέσει να ζουν στα σεντόνια, το στρώμα και τις μαξιλαροθήκες σας) μπορεί επίσης να σας αφήσει με έναν πόνο στο κεφάλι, λόγω της συμφόρησης των ρινικών κόλπων.