Ελέγξτε το αντηλιακό σας πριν εκτεθείτε στον ήλιο

Τα αντηλιακά προσφορά αποτελούν μία καλή ευκαιρία για όσους θέλουν να προσφέρουν στην επιδερμίδα τους ασφαλή και αποτελεσματική προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, αφού τους δίνουν τη δυνατότητα να το κατορθώσουν, χάρη στον συνδυασμό των πακέτων που κυκλοφορούν.

Αυτά έχουν να κάνουν με προϊόντα τα οποία λειτουργούν συνεργαστικά, για να προσφέρουν τη λύση σε ευαίσθητες επιδερμίδες, ή σε άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο δερματολογικό πρόβλημα. Ακόμα, υπάρχουν και τα πακέτα, τα οποία απευθύνονται σε ολόκληρη την οικογένεια.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό για τους καταναλωτές να γνωρίζουν πότε πρέπει να χρησιμοποιούν το αντηλιακό τους και πότε πρέπει να το αλλάζουν. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε πριν εφαρμόσετε πάνω σας κάποιο αντηλιακό, είναι να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης του. Αν αυτή έχει παρέλθει, τότε το συγκεκριμένο προϊόν είναι πολύ πιθανό να μην μπορεί να σας προσφέρει την παραμικρή προστασία.

Τα σκευάσματα που συναντάμε στην αγορά διαρκούν συνήθως από ένα έως τρία χρόνια. Κάποια από αυτά δεν αναγράφουν τη σχετική ημερομηνία λήξης επάνω στο μπουκάλι ή το σωληνάριο, κάτι που τα κάνει λιγότερο αξιόπιστα.

Άλλο ένα σημείο στο οποίο θα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή είναι ο αριθμός των μηνών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα τέτοιο προϊόν, από τη στιγμή που θα ανοιχτεί για πρώτη φορά. Συνήθως το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κυμαίνεται μεταξύ των έξι και των δώδεκα μηνών και αυτό εξαρτάται κυρίως από τη σύνθεση των συστατικών του.