Αρωματισμένο νερό – Ξεδιψάστε υγιεινά και… τονώστε την άμυνα του οργανισμού σας!

Το καλοκαίρι που οι ανάγκες για ενυδάτωση είναι αυξημένες, το πιο συνηθισμένο καταφύγιο είναι τα αναψυκτικά. Κόλα κάθε μορφής, λεμονίτες, ακόμη και ροφήματα με εξωτικά φρούτα.

Όλα αυτά όμως, είναι γνωστό ότι περιέχουν πλήθος “μη επιθυμητών” ουσιών για την υγεία μας. Συντηρητικά, ζάχαρη, σταθεροποιητές και άλλα τόσα χημικά εισέρχονται στον οργανισμό μας, με αντάλλαγμα λίγη γευστική δροσιά.

Η απάντηση βρίσκεται στο αρωματισμένο νερό!

Για σένα που δεν αντέχεις να πίνεις σκέτο νερό όλη μέρα, χωρίς καμία γεύση και βιταμίνες, η λύση βρίσκεται στις παρακάτω προτάσεις!

1. Μήλο – κανέλα: Η κανέλα βοηθά στη μείωση της συγκέντρωσης του σακχάρου στο αίμα και βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, ενώ το μήλο, έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι, βοηθά σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, από τη καταπολέμηση της νόσου Alzheimer μέχρι την προστασία κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου.

apple-cinnamon

 

 

2. Φράουλα – Βασιλικός: Η φράουλα περιέχει σίδηρο και ο βασιλικός έχει συνδεθεί με την καταπολέμηση του καρκίνου

strawberry-basil

 

 

3. Μύρτιλα – Ροδάκινο – Λεμόνι – Μέντα: Αυτό το μείγμα συνδυάζει την αντιοξειδωτική δύναμη των φρούτων με την αναζωογονητική μέντα, είναι πλούσιο σε  καροτίνη και… μοιάζει με μια μη αλκοολούχο έκδοση της αγαπημένης σαγκρία.

blueberries-peach-lemon-mint

 

4. Πορτοκάλι – Βανίλια: Το πορτοκάλι είναι γνωστό για την περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C, αλλά έχει ταυτόχρονα και έντονη αντιοξειδωτική δράση, η οποία ενισχύεται από τη βανίλια

orange-vanilla

 

5. Καρπούζι – τσίλι: Αυτή η πικάντικη συνταγή είναι γεμάτη από βιταμίνες A και C, ενώ το τσίλι περιέχει καψαϊκίνη, η οποία προκαλεί την απελευθέρωση ενδορφινών στον οργανισμό. Η ενδορφίνη είναι η λεγόμενη “ορμόνη της ευτυχίας” και δημιουργεί μια ευχάριστη έξαψη!

watermelon-jalapeno

 

Οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι και έχουν να κάνουν με τη γεύση και τη φαντασία σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξεδιψάσετε υγιεινά, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσετε την άμυνα του οργανισμού σας!