Aloe Vera, ο σύμμαχος της υγείας σας

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος με επιφάνεια περίπου 2τ.μ. και βάρος 4 κιλά. Αποτελεί σημαντικό αδιάβροχο φυσικό φραγμό απέναντι σε κάθε επιβλαβή εξωτερικό παράγοντα, είναι υπεύθυνο για την αίσθηση της αφής και του πόνου, απαραίτητο για τη σταθερή ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος με την παραγωγή ιδρώτα και εργοστάσιο παραγωγής βιταμίνης D.

Οι δερματικοί ερεθισμοί ή αλλιώς δερματίτιδες, είναι φλεγμονές του δέρματος από εξωτερικούς συχνότερα παράγοντες. Είναι πολύ συχνοί καθώς εμφανίζονται σε ένα ποσοστό 15-30% του γενικού πληθυσμού. Οι δερματικοί ερεθισμοί εκδηλώνονται είτε με ήπια μορφή, με ερύθημα (κοκκινίλα), οίδημα, σκάσιμο και ξηρότητα του δέρματος, είτε με πιο βαριά εικόνα, με φυσαλίδες, εφελκίδες και απολέπιση του δέρματος. Οι δερματικοί ερεθισμοί συνήθως συνοδεύονται από σημαντική φαγούρα και σε κάποιες περιπτώσεις από έντονο πόνο.

Το βασικό μέτρο για την πρόληψη των δερματικών ερεθισμών είναι η αποφυγή της έκθεσης στο αίτιο που τους προκαλεί. Συνήθως το αίτιο είναι εύκολα αναγνωρίσιμο καθώς ο ερεθισμός επαναλαμβάνεται μετά από την έκθεση σε αυτό. Με τη βοήθεια ειδικών δερματικών δοκιμασιών μπορεί να ανιχνευθεί το αίτιο που προκαλεί τη δερματίτιδα και αν είναι δυνατόν να φροντίσουμε για την απομάκρυνση του.

Σε κάθε περίπτωση, η προστασία του δέρματος από ερεθισμούς επιτυγχάνεται με τη σωστή ενυδάτωσή του. Η καλή ενυδάτωση μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση ειδικών μαλακτικών και ενυδατικών αλοιφών (όπως αλοιφές που περιέχουν ευσερίνη, βαζελίνη, βιταμίνη Ε, αλόη).

Το δέρμα είναι ο καθρέπτης της υγείας του οργανισμού μας, οπότε οφείλουμε να το προστατεύουμε και να το φροντίζουμε καθημερινά.

Φυσική Προστασία & Ενυδάτωσης από τη σειρά Aloe Vera Gel της ESI

Η σειρά περιποίησης Ale Vera Gel της ESI έχει βασικό συστατικό την Aloe Vera, καλλιεργημένη χωρίς παρασιτοκτόνα, η οποία έχει καταπραϋντικές ιδιότητες που είναι χρήσιμες σε περιπτώσεις δερματικών ερεθισμών, ηλιακών και άλλων εγκαυμάτων. Η Aloe Vera ενυδατώνει, μαλακώνει και βοηθάει στην ανάπλαση του ξηρού και ταλαιπωρημένου δέρματος, ενώ χάρη στους πολυσακχαρίτες που περιέχει διευκολύνει τη σταθερότητα της υδρολιπιδικής στοιβάδας του δέρματος, διατηρώντας την ελαστικότητά του.

Τα καλλυντικά προιόντα της ESI, Aloe Vera με Argan Oil και με Aloe Vera Pure 99% είναι δερματολογικά και μικροβιολογικά ελεγμένα, χωρίς PARABENS, SLS, χρωστικές ουσίες και αρώματα.

Πηγή: Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από το site www.getwell.gr σε συνεργασία με τον ιατρό Άγγελο Π. Καρατζαφέρη, Ειδικό Παθολόγο/ Επιστημονικό Συνεργάτη για την υπηρεσία GET WELL Natural Corner.