Αυτή είναι η φθηνή και άμεση λύση για τα λιπαρά μαλλιά

Αν έχετε προσέξει τώρα τελευταία ότι τα μαλλιά σας είναι πολύ πιο λιπαρά από ό,τι ήταν στο παρελθόν, τότε η απάντηση συνήθως κρύβεται στο γεγονός ότι λούζεστε πολύ συχνά.

Τα λιπαρά μαλλιά είναι κάτι που κανείς δεν θέλει. Το συχνό αυτό λούσιμο, απομακρύνει όλα τα φυσικά έλαια που χρειάζονται οι τρίχες. Ως αντίδραση, ο οργανισμός σας αυξάνει την παραγωγή αυτών των ελαίων (σμήγμα) από το δέρμα του κρανίου σας, προκειμένου να αντισταθμίσει την μεγάλη απώλεια που οι ίδιοι προκαλείτε στα μαλλιά σας.

Μοιραία, τα μαλλιά σας γίνονται πιο λιπαρά, πιο γρήγορα. Η λύση κρύβεται σε ένα ταπεινό προϊόν που σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας. Στην μαγειρική σόδα! Εκτός από την χρησιμότητά της στο να καθαρίζει δύσκολους λεκέδες στο σπίτι, ή να γίνεται μέρος της περιποίησης των δοντιών σας, η μαγειρική σόδα μπορεί να σας βοηθήσει ακόμα και με τα λιπαρά μαλλιά.

Πώς να φτιάξετε το σπιτικό σαμπουάν με μαγερική σόδα

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σαμπουάν με τα ακόλουθα υλικά και να το χρησιμοποιείτε 1-2 φορές την εβδομάδα, όταν κάνει ζέστη το καλοκαίρι, ή πιο αραιά κατά τους χειμερινούς μήνες.

  • Ξεκινήστε από την ανάμειξη 1 μέρους μαγειρικής σόδας με 3 μέρη νερού και βάλτε το διάλυμα σε ένα μπουκαλάκι με ψεκασμό. Απλώστε το μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά, ξεκινώντας από τις ρίζες και απλώνοντας προς τα άκρα. Αφήστε το να καθίσει για 1-3 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
  • Μετά το πλύσιμο και το ξέπλυμα με το μείγμα μαγειρικής σόδας, είναι καλό να εφαρμόσετε και ένα διάλυμα από ξύδι για να το ξεβγάλετε.
  • Ανακατέψτε 1 μέρος λευκού ξυδιού ή μηλόξυδου με 4 μέρη νερού. Για να ελαχιστοποιηθεί η μυρωδιά ξιδιού, μπορείτε να προσθέσετε αιθέρια έλαια λεβάντας, μέντας, ή/και δεντρολίβανου στο μείγμα από ξύδι.
  • Γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω, κλείστε τα μάτια σας (για να αποφύγετε αυτό το μείγμα να πάει στα μάτια σας) και ψεκάστε μέσα από τα μαλλιά σας. Αν έχετε μακριά μαλλιά, γείρετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός και να ψεκάστε αρκετή ποσότητα ξανά.
  • Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, ξεπλύνετε με κρύο νερό. Το κρύο νερό βοηθά να “εγκλωβίσει” την υγρασία, να απαλύνει τις τρίχες και προσθέτει λάμψη.

Πηγή: https://www.iatropedia.gr